BasBQ
Beef en Steak

Ge?njecteerde varkensfilet met BH-rub en saus

 
 
 
 

camiel

Gerijpt
Berichten
2.593
Hallo BBQvrieden,

Voor vandaag een mooie varkensfilet van bijna 1 kg op de OTP57. Ge?njecteerd met een sapje van appelsap, knoflooksaus (perrins garlic saus), worcestersaus en runderbouillon. Daarna in de Blues Hog dry rub en indirect bij een Q temperatuur van 150?C.

Door de knoflooksaus en vet van de bouillon kon ik mijn paarse injector niet gebruiken, raakte direct verstopt. Maar de backup spuit nam de taak snel over.

Een blokje kers voor de rooksmaak. Bij een kern van 55?C afgelakt met Blues Hog. Daarna doorgaren tot een kern van 65?C.

In de alufolie voor 20 minuten. Resulaat; een super sappige filet met veel smaak, kern 68?C


varkensfilet01.jpg


varkensfilet02.jpg


varkensfilet03.jpg


varkensfilet04.jpg


varkensfilet05.jpg


varkensfilet06.jpg


varkensfilet07.jpg


varkensfilet08.jpg


varkensfilet09.jpg


varkensfilet10.jpg


varkensfilet11.jpg


varkensfilet12.jpg



gloeiende groet,

Camiel de Barbecueman
 
foto's spreken voor zich! lekker! Varkensvlees injecteren met runderbouillon?! nooit eerder gehoord!
 
Nieuwe vorm van MOINK zonder balls.....
Maar ziet er wel lekker uit!
 
Ziet er weer prima uit Camiel
 
dat ziet eruit als een heerlijk stukje vlees
 
Terug
Bovenaan Onderaan