BasBQ
Beef en Steak

Geëmailleerd gietijzer: inbranden of niet?

Polar Monk

Tondelzoeker
Berichten
5
Als newbie gelijk maar even mijn eerste vraag. Mijn nieuwe Napoleon Rogue heeft roosters van geëmailleerd gietijzer (zegt de brochure). Moet/kan ik die inbranden, of is dat niet nodig?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.649
Je bedoelt met inbranden, Seasonen.

Nee, je hoeft ge-emailleerd Gietijzer niet in te branden/seasonen.
In tegenstelling tot kaal Gietijzer.
 
Laatst bewerkt:

NonSens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
705
Het moet sowieso niet voor de levensduur van het gietijzer, maar afhankelijk van het type emaille kan het wel helpen voor de antiaanbak eigenschappen. Mijn Combekk braadpan is ook geëmailleerd maar dat is een vrij ruwe emaille dus die heb ik wel ingebrand.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan