Gisteren voor het eerst een BCC gemaakt, of eigenlijk een FCC. Ik heb het bier vervangen door het sap uit een blik gemengd fruit.
Ik heb deze rub gebruikt (+- 8 uur):
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels chillipoeder
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
1 eetlepel knoflook poeder
3 theelepels mosterd poeder
2 theelepels zout
2 theelepel zwarte peper
? theelepel cayenne peper
Na het wegsnijden van wat losse stukken vet heb ik de kip gewassen en gedroogd. Voor de rub geen olijfolie aangebracht. Volgende keer wil ik dat wel proberen. De kip voordat ik haar op de OTP zette nog wel ingekwast met olijfolie. Takje rozemarijn in het blikje, thermometer erin en gaan.
De temperatuur heb ik op 190 graden gehouden en tussendoor steeds wat Hickory snippers toegevoegd. Toen de temperatuur in de dij na 55 minuten 82 graden was heb ik haar eraf gehaald. In het begin had ik de sensor in de borst, maar de temperatuur liep snel op waardoor ik het vermoeden had dat het niet helemaal op de goede plek zat. Dus toen verplaatst naar de dij en dat leek beter.
Het verbaasde me hoe weinig vocht er eigenlijk uit het blik was. Het kon ook nergens anders heen dan in de kip aangezien de bovenkant dicht zat. De kip was heerlijk mals en de rub viel in de smaak. Al met al een zeer geslaagde Fruit Can Chicken.
De kip, overigens van de Appie voor ?3.85/kg
De rub
Gerubd kipje
Klaar voor de hitte
Ruikt goed
Smaakt goed
Ik heb deze rub gebruikt (+- 8 uur):
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels chillipoeder
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
1 eetlepel knoflook poeder
3 theelepels mosterd poeder
2 theelepels zout
2 theelepel zwarte peper
? theelepel cayenne peper
Na het wegsnijden van wat losse stukken vet heb ik de kip gewassen en gedroogd. Voor de rub geen olijfolie aangebracht. Volgende keer wil ik dat wel proberen. De kip voordat ik haar op de OTP zette nog wel ingekwast met olijfolie. Takje rozemarijn in het blikje, thermometer erin en gaan.
De temperatuur heb ik op 190 graden gehouden en tussendoor steeds wat Hickory snippers toegevoegd. Toen de temperatuur in de dij na 55 minuten 82 graden was heb ik haar eraf gehaald. In het begin had ik de sensor in de borst, maar de temperatuur liep snel op waardoor ik het vermoeden had dat het niet helemaal op de goede plek zat. Dus toen verplaatst naar de dij en dat leek beter.
Het verbaasde me hoe weinig vocht er eigenlijk uit het blik was. Het kon ook nergens anders heen dan in de kip aangezien de bovenkant dicht zat. De kip was heerlijk mals en de rub viel in de smaak. Al met al een zeer geslaagde Fruit Can Chicken.
De kip, overigens van de Appie voor ?3.85/kg

De rub


Gerubd kipje

Klaar voor de hitte

Ruikt goed

Smaakt goed
