- Berichten
- 3.176
Wat een dag.
Een groot deel van NL vrij, en wat een weer werd ons geschonken..
Voor vandaag stond een Frittata (mijn keus) op het menu.
Voorjaarsgroenten, dat mag wel op zo'n dag als vandaag, licht frisse wind maar een heerlijk zonnetje.
Dit resulteerde tot een heerlijk klimaat achterin de tuin onder het zonnescherm!
Zowaar mijn vriendin gaf eigenlijk aan.. uhh Sander, dit zouden we van de bbq kunnen maken.
Ik werd enthousiast en keek het recept eens door.. Oke! Oke!
Maar helaas.. wederom een gemis van de skillet.
Ik was er klaar mee, naar de Intratuin gereden, skillet gekocht (en mijn 2e gratis bbq/bastard boek opgehaald).
Een mooie skillet van 'cast iron' met 2 korte handvaatjes en 2 scheuttuiten, geweldig mooi.
Gereinigd, in de olie gezet en direct op de braai om wat uit te walmen, daarna direct door en gebruiken.
Hopelijk vergeeft de pan mij, en blijft er zo mooi als dat hij nu is..
Afin, De bbq stond aan:
Ook het boek met recept lag klaar. Dit recept is uit VEG van Jamie Oliver.
Iedereen kent de chef, boek staat echt vol geweldige vegetarische recepten, echt een aanrader.
Ecobrasa's waren heet, we konden gaan beginnen.
Een mooie temperatuur van 140-150 graden aangehouden.
Tomaten ontdaan van het 'nat' en besprenkeld met zout, peper en oregano.
In mijn hartstikke nieuwe skillet. (25x25cm)
Maar dan echt, nog geen uur in mijn bezit. haha
Ff afblussen met een mooie rakker die mijn schoonvader meenam;
Oh die was zo lekker..
De tomaten zeker een goede anderhalf uur laten liggen om ze goed te drogen, dat ging niet helemaal zoals gehoopt..
Maar goed.. we gaan er voor want we zijn inmiddels al een beetje voorbij etenstijd aan t gaan..
Tomaten uit de skillet gehaald, vervolgens mocht het groene asperge-ei-erwt-parmezaan-munt-mengsel in de skillet.
De temp moest van 140 naar 200 graden, dat braaf gedaan.. Hots die schuiven open.
Hierna mochten direct de tomaten er weer terug op, ricotta er tussen geplaatst worden.
Zo mocht de deksel weer gesloten worden en mocht het 18 minuten verder garen.
Zo, toen was het ondertussen even tijd voor een nieuw flesje, van hetzelfde bier.
Wat een kleur joh, dikke vette aanrader @Bram en @Sander72
Ook hadden we nog zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer, dus daar een deel van uitgehaald om straks naast de frittata te serveren met wat brood (brood later afgebakken op de bbq).
Maar helaas... Het ging mis hier.
Ik ben geen jokkebrok, dus dat zal ik ook hier onder een 'schuilnaam' niet gaan doen.
Ik kreeg het ei niet gaar, althans, het bleef erg nat bovenop..
Twijfels, twijfels!
Is het nu nattigheid uit de tomaten alsnog? of is dat van de ricotta?
Is het nattigheid, of rauw ei?
Wachten.. wachten.. weer kijken.
Nee, het blijft rauw ei. Ik mis bovenwarmte!
Vergeef me vrienden van het vuur.. (ik weet dat jullie dat doen <3 )
Ik heb (het was inmiddels al bijna half 8..) de oven op grillstand 3 gezet.
Skillet uit de bbq, onder de hete grill.
Na 4 minuten kwam hij er zo mooi onder uit..
Ik baal zo dat het me niet gelukt is met de weber..
Heb ik niet genoeg geduld gehad, of was het echt dat laatste zetje bovenhitte, ik weet t niet.
Voor het oog was hij nu in ieder geval wel schitterend:
Maar helaas, mijn stuk (hoek) was wel mooi en goed, die van mijn schoonouders was erg nat en nog net niet stevig genoeg.
Ik ben bang dat ik de skillet een keer 180 graden had moeten draaien op de bbq.
Ook denk ik dat de weber 57 te groot is waardoor dit recept toch echt meer hitte van boven verwacht.
Smaken waren overigens geweldig.
Onze zongedroogde tomaat-basilicum kruidenboter op brood vulde dit recept mooi aan. (mocht er interesse zijn deel ik het graag)
We hebben weer wat dingen geleerd, ik ga mijn skillet vaker gebruiken en we hebben zo veel gelachen deze avond.
Gezelligheid, lekkere wijn, lekker bier, vrolijke dreumes, dankbare schoonouders, een en al happy hier..
Het voelde als een geweldige zondag, waar het hart warm van wordt.
(en dat op een dinsdag..)
Dit recept wordt hier in huis nog eens herhaald, enkel uit de oven, om te zien hoe het resultaat dan is.
Bedankt voor het lezen allemaal.
Een groot deel van NL vrij, en wat een weer werd ons geschonken..
Voor vandaag stond een Frittata (mijn keus) op het menu.
Voorjaarsgroenten, dat mag wel op zo'n dag als vandaag, licht frisse wind maar een heerlijk zonnetje.
Dit resulteerde tot een heerlijk klimaat achterin de tuin onder het zonnescherm!
Zowaar mijn vriendin gaf eigenlijk aan.. uhh Sander, dit zouden we van de bbq kunnen maken.
Ik werd enthousiast en keek het recept eens door.. Oke! Oke!
Maar helaas.. wederom een gemis van de skillet.
Ik was er klaar mee, naar de Intratuin gereden, skillet gekocht (en mijn 2e gratis bbq/bastard boek opgehaald).
Een mooie skillet van 'cast iron' met 2 korte handvaatjes en 2 scheuttuiten, geweldig mooi.
Gereinigd, in de olie gezet en direct op de braai om wat uit te walmen, daarna direct door en gebruiken.
Hopelijk vergeeft de pan mij, en blijft er zo mooi als dat hij nu is..
Afin, De bbq stond aan:
Ook het boek met recept lag klaar. Dit recept is uit VEG van Jamie Oliver.
Iedereen kent de chef, boek staat echt vol geweldige vegetarische recepten, echt een aanrader.
Ecobrasa's waren heet, we konden gaan beginnen.
Een mooie temperatuur van 140-150 graden aangehouden.
Tomaten ontdaan van het 'nat' en besprenkeld met zout, peper en oregano.
In mijn hartstikke nieuwe skillet. (25x25cm)
Maar dan echt, nog geen uur in mijn bezit. haha
Ff afblussen met een mooie rakker die mijn schoonvader meenam;
Oh die was zo lekker..
De tomaten zeker een goede anderhalf uur laten liggen om ze goed te drogen, dat ging niet helemaal zoals gehoopt..
Maar goed.. we gaan er voor want we zijn inmiddels al een beetje voorbij etenstijd aan t gaan..
Tomaten uit de skillet gehaald, vervolgens mocht het groene asperge-ei-erwt-parmezaan-munt-mengsel in de skillet.
De temp moest van 140 naar 200 graden, dat braaf gedaan.. Hots die schuiven open.
Hierna mochten direct de tomaten er weer terug op, ricotta er tussen geplaatst worden.
Zo mocht de deksel weer gesloten worden en mocht het 18 minuten verder garen.
Zo, toen was het ondertussen even tijd voor een nieuw flesje, van hetzelfde bier.
Wat een kleur joh, dikke vette aanrader @Bram en @Sander72
Ook hadden we nog zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer, dus daar een deel van uitgehaald om straks naast de frittata te serveren met wat brood (brood later afgebakken op de bbq).
Maar helaas... Het ging mis hier.
Ik ben geen jokkebrok, dus dat zal ik ook hier onder een 'schuilnaam' niet gaan doen.
Ik kreeg het ei niet gaar, althans, het bleef erg nat bovenop..
Twijfels, twijfels!
Is het nu nattigheid uit de tomaten alsnog? of is dat van de ricotta?
Is het nattigheid, of rauw ei?
Wachten.. wachten.. weer kijken.
Nee, het blijft rauw ei. Ik mis bovenwarmte!
Vergeef me vrienden van het vuur.. (ik weet dat jullie dat doen <3 )
Ik heb (het was inmiddels al bijna half 8..) de oven op grillstand 3 gezet.
Skillet uit de bbq, onder de hete grill.
Na 4 minuten kwam hij er zo mooi onder uit..
Ik baal zo dat het me niet gelukt is met de weber..
Heb ik niet genoeg geduld gehad, of was het echt dat laatste zetje bovenhitte, ik weet t niet.
Voor het oog was hij nu in ieder geval wel schitterend:
Maar helaas, mijn stuk (hoek) was wel mooi en goed, die van mijn schoonouders was erg nat en nog net niet stevig genoeg.
Ik ben bang dat ik de skillet een keer 180 graden had moeten draaien op de bbq.
Ook denk ik dat de weber 57 te groot is waardoor dit recept toch echt meer hitte van boven verwacht.
Smaken waren overigens geweldig.
Onze zongedroogde tomaat-basilicum kruidenboter op brood vulde dit recept mooi aan. (mocht er interesse zijn deel ik het graag)
We hebben weer wat dingen geleerd, ik ga mijn skillet vaker gebruiken en we hebben zo veel gelachen deze avond.
Gezelligheid, lekkere wijn, lekker bier, vrolijke dreumes, dankbare schoonouders, een en al happy hier..
Het voelde als een geweldige zondag, waar het hart warm van wordt.
(en dat op een dinsdag..)
Dit recept wordt hier in huis nog eens herhaald, enkel uit de oven, om te zien hoe het resultaat dan is.
Bedankt voor het lezen allemaal.