- Berichten
- 12.056
Ik zag niet al te lang geleden op YouTube bij Hey Grill Hey een video langskomen van hot dog burnt ends. Vroeger waren burnt ends alleen van brisket, maar na de pork belly burnt ends is de naam niet heilig meer. Dus maakte zij met een hele vette knipoog heer hot dog variant.
Op zich zag het er lekker uit en na wat geborreld te hebben bij me kwam deze oer-Hollandsche variant bovendrijven, de Frikandel burnt ends.
We bereiden ze eigenlijk hetzelfde als pork belly burnt ends. Je smeert je frikandellen in met mosterd en doet er rub op. Dan leg je ze een half uurtje op lage temperatuur in de rook.
Na het roken snij je ze in vieren en doet ze terug in een bakje met boter, lichtbruine bastardsuiker en BBQ Saus. Dit gaat terug de barbecue in om te karamelliseren.
Het resultaat? Frikandel 2.0 En ja, ik heb frikandellen op de BBQ gemaakt. Kom maar op met de pek en veren
En zo maak je ze:
https://youtu.be/1QtXTu-ez3k
Op zich zag het er lekker uit en na wat geborreld te hebben bij me kwam deze oer-Hollandsche variant bovendrijven, de Frikandel burnt ends.
We bereiden ze eigenlijk hetzelfde als pork belly burnt ends. Je smeert je frikandellen in met mosterd en doet er rub op. Dan leg je ze een half uurtje op lage temperatuur in de rook.
Na het roken snij je ze in vieren en doet ze terug in een bakje met boter, lichtbruine bastardsuiker en BBQ Saus. Dit gaat terug de barbecue in om te karamelliseren.
Het resultaat? Frikandel 2.0 En ja, ik heb frikandellen op de BBQ gemaakt. Kom maar op met de pek en veren




En zo maak je ze:
https://youtu.be/1QtXTu-ez3k