BasBQ
Beef en Steak

Frietje Zoervleisj

 
 

Erik B71

Kooltjesharker
Berichten
249
Droog en koud weer in Den Bosch dus ideaal om mijn Dutch oven weer eens te gebruiken. Ik wilde eens de Limburgse lekkernij Zoervleisj maken.
Bij de Sligro en mooi stuk sukade gehaald en dit een dag van tevoren in een marinade van 500 ml water en natuurazijn gelegd zodat het vlees onder stond. Daarbij 3 kruidnagels en 3 laurierblaadjes en een paar zwarte peperkorrels.
De volgende dag de sukade uit de marinade gehaald, droog gemaakt en 3 uur gerookt op eikenhouten Chuniks. Dit met een temperatuur van rond de 115 graden.
Na 3 uur roken het vlees van de Q en de Dutch oven opgewarmd boven direct vuur.
Eerst 6 ons uien in halve ringen gesneden en deze in 10 minuutjes liichtbruin gebakken. Daarbij de marinade gedaan en 160 gram bruine bastaardsuiker en 6 eetlepels appelstroop. De sukade daarna in stukken van 3 bij 3 gesneden en in de pan gedaan en lekker 2 uur laten stoven.
Een half uurtje voor het einde nog 3 plakjes peperkoek voor de binding.
Ondertussen lekker friet gebakken.
Heerlijke friet gegeten met daar over heen sukade een lekkere lichtzoete, stroperige vleessaus.

141A7337-957B-4CCC-8A31-BC14B2862D16.jpeg


28514344-A7A8-4FD1-B5FC-4D3753B33A2C.jpeg


7D4E0D1E-9504-4798-A005-3964D1FFCCD6.jpeg


D3DA4FC6-E170-435F-8A2A-9800DAD6737D.jpeg


7D281787-A9C6-48E3-AC7A-C8E8A277BB75.jpeg


B9FF2C5B-9BFC-48D1-AEF8-1E5343B0913D.jpeg


D7FBEF5E-48C2-4855-8C28-EDCEE79DB73A.jpeg


8BA86E26-2295-40A6-9933-E5BA0508432B.jpeg
 
Jaren een relatie gehad met een Zuid-Limburgse dame en haar zuurvlees was legendarisch, dit ziet er bijna net zo lekker uit.
 
Ich sjuuf waal ff aan. 😋😋
 
Lekker bordje! Proef je het roken van het vlees nog terug?
Ja die proef je heel lichtjes terug. Dat komt natuurlijk omdat ik de sukade in een stuk gerookt had en daarna pas in stukken van ongeveer 3 bij 3 gesneden had voordat het de pan in ging
 
Mss al 30 jaar geleden dat ik het nog gegeten heb. mijn moeder maakt het geregeld, vermits ze afkomstig is vaaan Mestreech, maar ik zie gaar maar 1 a 2 x per jaar als ik rap eens tijd heb en dan komt het er niet van. Dus staat het al een 10-tal jaar op mijn to do lijst om het te maken. Maar het idee dat het in azijn gelegen geeft, doet mijn vrouw al neigen naar een ‘dan ga ik dat niet lusten’ en dus komt het er niet van.
Ziet er heerlijk uit. Ik ga er toch eens werk van moeten maken.
 
Maar het idee dat het in azijn gelegen geeft, doet mijn vrouw al neigen naar een ‘dan ga ik dat niet lusten’ en dus komt het er niet van.

Gewoon een keer maken en niks zeggen.

Kijken wat ze er dan van vind.
 
Terug
Bovenaan Onderaan