- Berichten
- 272
Droog en koud weer in Den Bosch dus ideaal om mijn Dutch oven weer eens te gebruiken. Ik wilde eens de Limburgse lekkernij Zoervleisj maken.
Bij de Sligro en mooi stuk sukade gehaald en dit een dag van tevoren in een marinade van 500 ml water en natuurazijn gelegd zodat het vlees onder stond. Daarbij 3 kruidnagels en 3 laurierblaadjes en een paar zwarte peperkorrels.
De volgende dag de sukade uit de marinade gehaald, droog gemaakt en 3 uur gerookt op eikenhouten Chuniks. Dit met een temperatuur van rond de 115 graden.
Na 3 uur roken het vlees van de Q en de Dutch oven opgewarmd boven direct vuur.
Eerst 6 ons uien in halve ringen gesneden en deze in 10 minuutjes liichtbruin gebakken. Daarbij de marinade gedaan en 160 gram bruine bastaardsuiker en 6 eetlepels appelstroop. De sukade daarna in stukken van 3 bij 3 gesneden en in de pan gedaan en lekker 2 uur laten stoven.
Een half uurtje voor het einde nog 3 plakjes peperkoek voor de binding.
Ondertussen lekker friet gebakken.
Heerlijke friet gegeten met daar over heen sukade een lekkere lichtzoete, stroperige vleessaus.
Bij de Sligro en mooi stuk sukade gehaald en dit een dag van tevoren in een marinade van 500 ml water en natuurazijn gelegd zodat het vlees onder stond. Daarbij 3 kruidnagels en 3 laurierblaadjes en een paar zwarte peperkorrels.
De volgende dag de sukade uit de marinade gehaald, droog gemaakt en 3 uur gerookt op eikenhouten Chuniks. Dit met een temperatuur van rond de 115 graden.
Na 3 uur roken het vlees van de Q en de Dutch oven opgewarmd boven direct vuur.
Eerst 6 ons uien in halve ringen gesneden en deze in 10 minuutjes liichtbruin gebakken. Daarbij de marinade gedaan en 160 gram bruine bastaardsuiker en 6 eetlepels appelstroop. De sukade daarna in stukken van 3 bij 3 gesneden en in de pan gedaan en lekker 2 uur laten stoven.
Een half uurtje voor het einde nog 3 plakjes peperkoek voor de binding.
Ondertussen lekker friet gebakken.
Heerlijke friet gegeten met daar over heen sukade een lekkere lichtzoete, stroperige vleessaus.