- Berichten
- 26
Zo is het inderdaad hoe je simpel het best frietjes maakt. Enige verschil wat ik nog doe wat ze meer krokanter maakt, is na het voorbakken en opschudden in een schaaltje met keukenpapier, is de frietjes uitleggen op bakplaat met keukenpapier.@tbob
Vlaming zijnde heb ik nog niemand op deze manier friet weten bakken.
Dit is de meest gebruikte manier:
Nodig: 1 kg (loskokende) frietaardappelen
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
tip Een ideale Belgische friet is 1,3 cm dik
Verhit het frietvet tot 140°C.
Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren.
Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier.
Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C.
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
Recept van jeroen meus dagelijkse kost
Test zelf maar scheelt toch wat omdat alle frietjes mooi vetvrij worden, dit maakt ze krokanter.
Verder gebruik ik ook nooit frietvet, de beste frituurolie die ik al jaren gebruik is van Vandemoortele: