BasBQ
Beef en Steak

Francesinha no Kamado!

 

Robsteady

Kooltjesharker
Berichten
106
Yes!
Francesinha, een van de vele dingen uit Portugal waar ik op z’n tijd zo enorm van hou!😃

Aangezien mijn vrouw Portugees is en ik dus automatisch ook een relatie heb met de Portugese keuken wordt deze ‘flinke tosti’ bij ons zo’n 4 x per jaar gegeten. Had niet verwacht dit ooit op dit mooie forum voorbij te zien komen, het is niet echt een mega bekend gerecht hier. Daarom des te mooier om de creaties voorbij te zien komen!

Het was een uitdaging om het eens op de Kamado te doen maar zeker niet minder leuk om te doen. Voor deze editie dan ook maar wat afgeweken van het standaard recept en eens wat anders geprobeerd dan wat we normaal doen.

Voor de saus gebruiken we vaak de snelle versie van de supermarkt gewoon uit een flesje. Was goed dat we die nog een flesje hadden staan want daar was helaas wat misgegaan en dat kostte te veel tijd om opnieuw te doen…🥲

Ingrediënten voor de saus:
32BFB0A1-28C4-44E8-96F8-C5F734E7885F.jpeg


Het flesje dat we (gelukkig) ook nog hadden staan😎
15808504-3F59-4116-ADA5-9A5A106C18A1.jpeg


Zelf aardappels schillen voor toch wel de lekkerste friet:
ECC17354-766F-493B-ABEB-0CAEF1D22675.jpeg


De stukjes vlees, voor mij een rundersteak met zout, runderchipolatas en voor m’n vrouw varkensschnitzel gemarineerd met witte wijn, knoflook, Piri-Piri en oregano:
3D35FB41-ADAE-4095-BEF2-9577DE7EB964.jpeg

Casinobrood licht aangrillen:
2CC5FFBF-DB9B-4AC3-BC7D-32740DDF6A5D.jpeg

Hup, linguiça en eitje bakken:
382789D6-614A-45A9-A262-0F669EDE8A58.jpeg


Daarna was het vlees aan de beurt, rundersteak en chipolatapudding erop gegooid en het vlees gegrild tot een kern van 55 graden, uiteindelijk een mooi rosé resultaat!
8E7FC44C-8DC5-4BEA-BE5C-E08DEC204780.jpeg

72EAD9D6-78EB-4BED-89F2-5A81307FE582.jpeg

DCE08AEF-DAD1-483B-99AA-7F303559BFB0.jpeg


Ondertussen de frieten in de frituur gedaan en de francesinha gebouwd.
1. Schijf yorkham
F74616E9-4A21-4995-B7D0-5BF5CF0F3465.jpeg

2. Vlees + Linguiça
A57E7C4D-6A58-4658-85FF-584DA5B6415C.jpeg

3. Kaas erop, ook maar eens het eitje eronder gedaan (deze mikken we er normaal altijd bovenop) en minuutje op de Kamado.
02931BF6-5878-4906-A9C3-287D0BA8A66B.jpeg


En om het af te maken uiteraard een lekkere fles Portugese wijn erbij! (vaak wordt het met ‘n biertje erbij gegeten)
3800FC99-99B0-4D78-B437-61279ED83F9C.jpeg


Het resultaat:
F319089A-94F9-45C5-9C52-21DBD9E89D7E.jpeg

FFB64A54-32F4-4EF4-835B-3F473CE6607F.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er ook lekker uit zeg!

Waar heb je de linguiça vandaan?

Jammer dat de saus mislukt was.
 
Inderdaad, al die foto’s doen me ook denken aan de vakanties in Portugal.

Volgens mij goed gelukt.
 
Je boft met een portugese CEO in huis.
Ziet er lekker uit.
 
Dat ziet er erg goed uit. Ik ken dit gerecht niet maar lijkt me erg lekker! Voeg ik even toe aan mijn to do lijstje.
 
Lekker hoor. Wat een heerlijkheid. Doet me denken aan vakantie in porto :love:

Maar saus uit een flesje met een Portugese in huis? :oops: kom je daar mee weg? :ROFLMAO:
Juist de saus is een uitdaging om hem zelf te maken.

Maar evengoed een heerlijk gerecht. Topper
 
Terug
Bovenaan Onderaan