- Berichten
- 113
Yes!
Francesinha, een van de vele dingen uit Portugal waar ik op z’n tijd zo enorm van hou!
Aangezien mijn vrouw Portugees is en ik dus automatisch ook een relatie heb met de Portugese keuken wordt deze ‘flinke tosti’ bij ons zo’n 4 x per jaar gegeten. Had niet verwacht dit ooit op dit mooie forum voorbij te zien komen, het is niet echt een mega bekend gerecht hier. Daarom des te mooier om de creaties voorbij te zien komen!
Het was een uitdaging om het eens op de Kamado te doen maar zeker niet minder leuk om te doen. Voor deze editie dan ook maar wat afgeweken van het standaard recept en eens wat anders geprobeerd dan wat we normaal doen.
Voor de saus gebruiken we vaak de snelle versie van de supermarkt gewoon uit een flesje. Was goed dat we die nog een flesje hadden staan want daar was helaas wat misgegaan en dat kostte te veel tijd om opnieuw te doen…
Ingrediënten voor de saus:
Het flesje dat we (gelukkig) ook nog hadden staan
Zelf aardappels schillen voor toch wel de lekkerste friet:
De stukjes vlees, voor mij een rundersteak met zout, runderchipolatas en voor m’n vrouw varkensschnitzel gemarineerd met witte wijn, knoflook, Piri-Piri en oregano:
Casinobrood licht aangrillen:
Hup, linguiça en eitje bakken:
Daarna was het vlees aan de beurt, rundersteak en chipolatapudding erop gegooid en het vlees gegrild tot een kern van 55 graden, uiteindelijk een mooi rosé resultaat!
Ondertussen de frieten in de frituur gedaan en de francesinha gebouwd.
1. Schijf yorkham
2. Vlees + Linguiça
3. Kaas erop, ook maar eens het eitje eronder gedaan (deze mikken we er normaal altijd bovenop) en minuutje op de Kamado.
En om het af te maken uiteraard een lekkere fles Portugese wijn erbij! (vaak wordt het met ‘n biertje erbij gegeten)
Het resultaat:
Francesinha, een van de vele dingen uit Portugal waar ik op z’n tijd zo enorm van hou!

Aangezien mijn vrouw Portugees is en ik dus automatisch ook een relatie heb met de Portugese keuken wordt deze ‘flinke tosti’ bij ons zo’n 4 x per jaar gegeten. Had niet verwacht dit ooit op dit mooie forum voorbij te zien komen, het is niet echt een mega bekend gerecht hier. Daarom des te mooier om de creaties voorbij te zien komen!
Het was een uitdaging om het eens op de Kamado te doen maar zeker niet minder leuk om te doen. Voor deze editie dan ook maar wat afgeweken van het standaard recept en eens wat anders geprobeerd dan wat we normaal doen.
Voor de saus gebruiken we vaak de snelle versie van de supermarkt gewoon uit een flesje. Was goed dat we die nog een flesje hadden staan want daar was helaas wat misgegaan en dat kostte te veel tijd om opnieuw te doen…

Ingrediënten voor de saus:
Het flesje dat we (gelukkig) ook nog hadden staan

Zelf aardappels schillen voor toch wel de lekkerste friet:
De stukjes vlees, voor mij een rundersteak met zout, runderchipolatas en voor m’n vrouw varkensschnitzel gemarineerd met witte wijn, knoflook, Piri-Piri en oregano:
Casinobrood licht aangrillen:
Hup, linguiça en eitje bakken:
Daarna was het vlees aan de beurt, rundersteak en chipolatapudding erop gegooid en het vlees gegrild tot een kern van 55 graden, uiteindelijk een mooi rosé resultaat!
Ondertussen de frieten in de frituur gedaan en de francesinha gebouwd.
1. Schijf yorkham
2. Vlees + Linguiça
3. Kaas erop, ook maar eens het eitje eronder gedaan (deze mikken we er normaal altijd bovenop) en minuutje op de Kamado.
En om het af te maken uiteraard een lekkere fles Portugese wijn erbij! (vaak wordt het met ‘n biertje erbij gegeten)
Het resultaat:
Laatst bewerkt: