- Berichten
- 5.287
Deze maand moest ik zeker nog eens mee doen. De Franse keuken ligt me thans niet, maar kan niet elke maand met een uitvlucht komen. Thans gooide de storm gisteren wat roet in het eten, en voor de zoveelste keer is mijn omheining niet stormproof gebleven. Maar dat is weer in orde.
Dus ja, wat ga je zoal maken dan. Dus met wat googlen kwam ik dan de gekende steak haché tegen en was ooit een recept tegen gekomen op een ceder rookplankje. Dus ja, dat wordt 'm. Ik had voor 2 zaterdagen terug nog een camembert voor op het rookplankje en dat is er niet van gekomen en dus dacht ik ipv 3 steaks hachés, nemen we er 2 en leggen we de camembert in het midden.
Nu, een echt klassiek gekend Frans recept zal het niet zijn, maar hoop toch dat het mag deelnemen
Van de week een rosbiefje mee gebracht en deze in fijne stukjes gesneden. Daar zonnebloemolie, mosterd, cournichons, bieslook, sjalotje en PEZO bij, en lekker kneden. De BBQ ondertussen naar 220° en dan het geweekte plankje erop. Na een 8-tal minuten het eigeel in het kuiltje zodat het nog 3 à 4 minuten kon verder garen en roken. Steak haché is gewoon lauw dan zoals het blijkbaar hoort te zijn.
Geen idee wat ik ervan moest denken, maar zelfs mijn vrouw vond het een zaligheid. Enkel het ei had ze eraf gedaan, want daar was ze niet voor. En de Camembert was al vertrokken met de loopwedstrijd. Dat was er ook heerlijk bij.
Bij deze dan mijn deelnamen Ik ben geen pro fotograaf, dus winnen zit er meestal niet in. Heb thans een super mooi onderwerp voor moest ik winnen
Ah ja, ik hoop dat ik niet afgerekend word op het rookplankje, maar ik kon deze keer niet anders. Deze zijn lang en smal. Die van het genootschap heb ik ook, maar die zijn minder lang, maar breder en dat ging hier niet qua lay out
Dus ja, wat ga je zoal maken dan. Dus met wat googlen kwam ik dan de gekende steak haché tegen en was ooit een recept tegen gekomen op een ceder rookplankje. Dus ja, dat wordt 'm. Ik had voor 2 zaterdagen terug nog een camembert voor op het rookplankje en dat is er niet van gekomen en dus dacht ik ipv 3 steaks hachés, nemen we er 2 en leggen we de camembert in het midden.
Nu, een echt klassiek gekend Frans recept zal het niet zijn, maar hoop toch dat het mag deelnemen
Van de week een rosbiefje mee gebracht en deze in fijne stukjes gesneden. Daar zonnebloemolie, mosterd, cournichons, bieslook, sjalotje en PEZO bij, en lekker kneden. De BBQ ondertussen naar 220° en dan het geweekte plankje erop. Na een 8-tal minuten het eigeel in het kuiltje zodat het nog 3 à 4 minuten kon verder garen en roken. Steak haché is gewoon lauw dan zoals het blijkbaar hoort te zijn.
Geen idee wat ik ervan moest denken, maar zelfs mijn vrouw vond het een zaligheid. Enkel het ei had ze eraf gedaan, want daar was ze niet voor. En de Camembert was al vertrokken met de loopwedstrijd. Dat was er ook heerlijk bij.
Bij deze dan mijn deelnamen Ik ben geen pro fotograaf, dus winnen zit er meestal niet in. Heb thans een super mooi onderwerp voor moest ik winnen
Ah ja, ik hoop dat ik niet afgerekend word op het rookplankje, maar ik kon deze keer niet anders. Deze zijn lang en smal. Die van het genootschap heb ik ook, maar die zijn minder lang, maar breder en dat ging hier niet qua lay out
Laatst bewerkt: