- Berichten
- 20.358
Ingredi?nten:
- 400 gram frambozen
- sap van 1 citroen
- 8 blaadjes gelatine
- 500 ml creme fra?che
- 100 gram suiker
- 200 ml slagroom
- 16 tot 20 lange vingers
- hoge verstelbare taartring
Werkwijze:
Stel de taartring in op 16 a 18 cm doorsnede en zet het op een vlak bord.
Was de frambozen en leg de 10 mooiste appart om later mee te garneren.
Pureer de rest samen met het sap van de citroen en strijk het geheel door een zeef.
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Klop de creme fra?che en de suiker 3 tot 4 minuten met de mixer
Roer hierna de frambozenpuree erdoorheen. Knijp de gelatine licht uit en los hem op in een pan op laag vuur. Let op de gelatine mag niet koken want dan verliest het zijn geleerkracht!
Neem de pan van het vuur.
Roer eerst een paar eetlepels frambozen door de gelatine om het aan elkaar te laten wennen en mix het daarna in zijn geheel. Zet het een kwartier in de koelkast om wat op te stijven.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de gelerende frambozenroom.
Smeer de onderste rand in met de frambozenroom en szet dan de rand vol met de lange vingers. De room zorgt ervoor dat ze niet gelijk omvallen.
Vul hem op met de rest van de frambozenroom.
Laat hem nu 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Maak de taartring los van de Charlotte en doe er een strik om en garneer met de bewaarde frambozen.
Dit recept stond in het maandblad Foodies
Bedankt voor het kijken.