Beef en Steak

Fotowedstrijd: Pork Belly Burn Ends

Kev

Vuurmaker
Berichten
94
closeup.jpg


Heel simpel, heel lekker!

- 1kg Buikspek zonder zwoerd
- Je favoriete kruiden
- 1 eetlepel bruine suiker
- Je favoriete bbq saus

1. Snij het buikspek in blokjes en kruiden maar.
2. Kamado op 110° - 125°
3. Blokjes in de kamado (eventueel op een apart rekje, dat werkt net wat makkelijker)

IMG20241103122742.jpg


4. Na 1u even kijken, eventueel besproeien met wat water.
5. Ik kijk niet naar de interne temperatuur van de blokjes, ik voel even met de thermapen elk kwartier of ze gaar zijn.
6. Gaar als boter? Dan is het tijd om de blokjes van het vuur te halen en in een aluminium bakje te gooien.
Mengen met saus, de bruine suiker en terug op de kamado om te karameliseren. Na ongeveer 15 a 30 minuten zijn ze wel klaar.

IMG20241103145017.jpg
 
Laatst bewerkt:
Die gaat op de to-Q lijst. Ziet er verrukkelijk uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Moh lekker spul man. Niet geproefd natuurlijk, maar weet het gewoon! Smakelijke foto ook 💪🏻.
 
Dat zijn heerlijke vleesbonbons geworden Kev 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan