- Berichten
- 5.106
En dan komt eindelijk een einde aan een natte en koude mei maand. A ja, ook nog wat maken voor de fotowedstrijd.
In mijn keukenkast kwam ik een boek tegen dat enkele jaren geleden de zuivering van culinaire boeken van heeft overleefd.
Ik ben normaal niet van het indiaas en thais, maar dit boek heeft de benodigde inspiratie opgeleverd.
Ik heb het idee opgevat om 3 verschillende kleine curry gerechten te maken, in de kleuren rood, geel en groen.
- Groene curry met gestoofde kip en groenten (nat)
- Gele groentencurry (halfnat)
- Rode curry met garnalen en tomaat (droog)
Voorbereiding: Maken van de rode, groene en gele curry.
- Rode curry. Pittig, met een stevige vleug koriander. Mild van smaak.
- Groene curry. Scherper als de rode. Wellicht wat veel knoffielook. Milder in koriander smaak als de rode.
- Gele curry. Raar waar waar. Deze heeft de scherpste smaak. Ondanks een halvering van de hoeveelheid pepers tov de groene curry.
Op de Q:'
Ik ga twee Q's gebruiken. De W57 op houtskool en een temperatuur > 200 C voor het roerbak- en aanbraad werk. De W47 als "warmhoud- & sudder Q" op een beetje houtskool en rond de 150 C. houden. (lukt niet helemaal).
De kip wordt gestoofd in de kleine DO, skillet voor de groenten en de garnalen.
Groene curry met kip en groentjes.
Ui aanbakken, groene curry erbij, kokosmelk erbij en doorroeren. 2 kipfilets en wat groenten erbij. Ff proeven en nog wat aangevuld met curry. Even door laten stoven en vervolgens verplaats naar de "warmhoud- & sudder Q".
Gele groenten curry.
Skillet goed heet gestookt. Diverse groenten geroerbakt. Daarna de gele curry erbij en een klein scheutje kokosmelk. Doorgaren en indirect zetten. Wel ff proeven en nog wat curry erbij gedaan. Niet iedereen is fan van te scherp. Groenten curry overgeschept in een kleinere pan.
Rode curry met garnalen en tomaat.
Skillet schoon gemaakt en opnieuw heet gestookt. Garnalen vooraf in de rode curry gemarineerd. Deze nu op hoge temperatuur gebakken en vervolgens apart gelegd. Tomaat gebakken met limoen en de garnalen weer terug in de pan. (foto is missing)
Resultaat.
Een opstelling bedacht en deze vooraf uitgeprobeerd. Poging ondernomen om zowel de drie gerechten, de drie curry's en de hoofdingrediënten in 1 beeld te krijgen.
Kwam ik toevallig bij de toko nog en thais biertje tegen.
Bordje.
Bedankt voor het lezen.
Was weer een leuke opdracht. Uitdaging om andere inspiraties te zoeken.
In mijn keukenkast kwam ik een boek tegen dat enkele jaren geleden de zuivering van culinaire boeken van heeft overleefd.
Ik ben normaal niet van het indiaas en thais, maar dit boek heeft de benodigde inspiratie opgeleverd.
Ik heb het idee opgevat om 3 verschillende kleine curry gerechten te maken, in de kleuren rood, geel en groen.
- Groene curry met gestoofde kip en groenten (nat)
- Gele groentencurry (halfnat)
- Rode curry met garnalen en tomaat (droog)
Voorbereiding: Maken van de rode, groene en gele curry.
- Rode curry. Pittig, met een stevige vleug koriander. Mild van smaak.
- Groene curry. Scherper als de rode. Wellicht wat veel knoffielook. Milder in koriander smaak als de rode.
- Gele curry. Raar waar waar. Deze heeft de scherpste smaak. Ondanks een halvering van de hoeveelheid pepers tov de groene curry.
Op de Q:'
Ik ga twee Q's gebruiken. De W57 op houtskool en een temperatuur > 200 C voor het roerbak- en aanbraad werk. De W47 als "warmhoud- & sudder Q" op een beetje houtskool en rond de 150 C. houden. (lukt niet helemaal).
De kip wordt gestoofd in de kleine DO, skillet voor de groenten en de garnalen.
Groene curry met kip en groentjes.
Ui aanbakken, groene curry erbij, kokosmelk erbij en doorroeren. 2 kipfilets en wat groenten erbij. Ff proeven en nog wat aangevuld met curry. Even door laten stoven en vervolgens verplaats naar de "warmhoud- & sudder Q".
Gele groenten curry.
Skillet goed heet gestookt. Diverse groenten geroerbakt. Daarna de gele curry erbij en een klein scheutje kokosmelk. Doorgaren en indirect zetten. Wel ff proeven en nog wat curry erbij gedaan. Niet iedereen is fan van te scherp. Groenten curry overgeschept in een kleinere pan.
Rode curry met garnalen en tomaat.
Skillet schoon gemaakt en opnieuw heet gestookt. Garnalen vooraf in de rode curry gemarineerd. Deze nu op hoge temperatuur gebakken en vervolgens apart gelegd. Tomaat gebakken met limoen en de garnalen weer terug in de pan. (foto is missing)
Resultaat.
Een opstelling bedacht en deze vooraf uitgeprobeerd. Poging ondernomen om zowel de drie gerechten, de drie curry's en de hoofdingrediënten in 1 beeld te krijgen.
Kwam ik toevallig bij de toko nog en thais biertje tegen.
Bordje.
Bedankt voor het lezen.
Was weer een leuke opdracht. Uitdaging om andere inspiraties te zoeken.