- Berichten
- 3.055
Een prikker er in...
"Schat, we gaan een mooie burger maken".
Helaas dachten meer leden dit, en ik ben liever wat anders als de rest..
Mijn vriendin herinnerde zich nog wat recepten uit de Foodies (BBQ/Mei nummer) dat daar nog wel het eea in stond met spiezen of prikkers.
Daar hebben we samen wat uitgekozen en zijn we het gaan maken.
Zo gezegd, zo gedaan:
> Harissa-worstspiesjes met honing
>> Afgelakt met een sausje van honing, harissa, sinaasappelsap, kaneelpoeder
> Krieltjes in spek met harissa-roomkaasdip
>> voorgekookt, omwikkeld met spek. Dip: Roomkaas, harissa, bieslook
> Courgettelolly's
>> bestrooit met een sausje van oregano, chilivlokken, honing, peper/zout, olijfolie
> Halloumi-watermeloenspiesjes
>> bestooit met korianderpoeder, sumak, kaneelpoeder, cayennepeper en peper/zout
Voor exacte afmetingen laat t maar weten.
Begonnen met de krieltjes voor te koken en daarna in spek te wikkelen;
Daarna de saus voor de worstjes en de roomkaasdip voor de aardappeltjes;
De worstjes mochten er als eerst op, want die moesten na een grillrandje indirect ingesmeerd worden;
Kort daarna de aardappeltjes (vrouw is vegetarisch, dus die liet het spek voor wat het is);
Na wat geduld...
Mocht de courgette volgen;
Een kleine sneakpeak van wat de status is;
En de spiesjes, helaas de foto vergeten te maken waar ze er op liggen;
Om vervolgens de foto te maken waar het allemaal om ging:
Alles was dik prima. de combinatie was natuurlijk wel flink kruidig zo, maar het was voor ons ook vooral weer alles nieuw uitproberen in de hoop dat er 1 blijvertje tussen zit. Zelf vond ik de worstjes en de aardappeltjes het grootste succes, de halloumi het minst, en de courgette is gewoon voor herhaling vatbaar..
Alles op, alles weg.
Ik kijk naar buiten...
ZON, fijn, net een hele tijd bewolking en dreigingen van regen, ben ik klaar met de barbecue...
Zon..
zucht...
"Schat, we gaan een mooie burger maken".
Helaas dachten meer leden dit, en ik ben liever wat anders als de rest..
Mijn vriendin herinnerde zich nog wat recepten uit de Foodies (BBQ/Mei nummer) dat daar nog wel het eea in stond met spiezen of prikkers.
Daar hebben we samen wat uitgekozen en zijn we het gaan maken.
Zo gezegd, zo gedaan:
> Harissa-worstspiesjes met honing
>> Afgelakt met een sausje van honing, harissa, sinaasappelsap, kaneelpoeder
> Krieltjes in spek met harissa-roomkaasdip
>> voorgekookt, omwikkeld met spek. Dip: Roomkaas, harissa, bieslook
> Courgettelolly's
>> bestrooit met een sausje van oregano, chilivlokken, honing, peper/zout, olijfolie
> Halloumi-watermeloenspiesjes
>> bestooit met korianderpoeder, sumak, kaneelpoeder, cayennepeper en peper/zout
Voor exacte afmetingen laat t maar weten.
Begonnen met de krieltjes voor te koken en daarna in spek te wikkelen;
Daarna de saus voor de worstjes en de roomkaasdip voor de aardappeltjes;
De worstjes mochten er als eerst op, want die moesten na een grillrandje indirect ingesmeerd worden;
Kort daarna de aardappeltjes (vrouw is vegetarisch, dus die liet het spek voor wat het is);
Na wat geduld...
Mocht de courgette volgen;
Een kleine sneakpeak van wat de status is;
En de spiesjes, helaas de foto vergeten te maken waar ze er op liggen;
Om vervolgens de foto te maken waar het allemaal om ging:
Alles was dik prima. de combinatie was natuurlijk wel flink kruidig zo, maar het was voor ons ook vooral weer alles nieuw uitproberen in de hoop dat er 1 blijvertje tussen zit. Zelf vond ik de worstjes en de aardappeltjes het grootste succes, de halloumi het minst, en de courgette is gewoon voor herhaling vatbaar..
Alles op, alles weg.
Ik kijk naar buiten...
ZON, fijn, net een hele tijd bewolking en dreigingen van regen, ben ik klaar met de barbecue...
Zon..
zucht...