BasBQ
Beef en Steak

Fotodraadje van de International Bacon Day 2012

En zo kwamen de mijne uit de koelkast na een dagje drogen.
3adff6f7.jpg

Het wordt een mooie dag!
 
Zo hier ook eindelijk eens ff wat tijd, om mijn bijdrage te posten.

Mijn versie van Duo Penotti.  :)

7859266420_9bdd469247_z.jpg


7905895588_a431f02367_z.jpg


7905892396_47aafc99a2_z.jpg


Zit inmiddels op de 58 gr, en twijfel of ik misschien door ga naar de 72 gr  :-\

Mac
 
zit al dicht bij de 65 graden.
vind het vlees er nog een beetje bleek uitzien.
Ik enk dat ik ook door ga naar de 70-75 graden.
Zou dit door de waterbak komen?
foto's volgen nog
 
Klaar is klaar bij mij hoor, kleur vind ik niet zo belangrijk.
 
@Mike

Ja, dat weet ik eigenlijk niet zo 1, 2, 3
Walchers Gilde Spek had ik de vorige x tot 72 gr gedaan, en dat was prima.
Met de locale slager vanmorgen over gehad, en die doet het om zeker te weten dat de bacon gaar is ook naar de 72 gr  :-\

Als het 65 gr is, is het dan nog een half product ? (nee toch ?)

Daarom dus een dilemma.

Mac 
 
Yep met 65 is het een half product dat nog gebakken moet worden.
 
KLAAR!!!!!!

126d74059c7c4c0cc5ffb1932f5e6a03.jpg

 
Na 5 uur de 72 C bereikt... Niet gespiekt en wat donkerder geworden dan verwacht...
d85543e7.jpg

Even af laten koelen nu.
 
Hier mijn resultaat van het roken.

In de WSM.
baconday3-1.jpg


Mooie appelrook.
baconday3-2.jpg


150?F oftewel 65?C
baconday3-3.jpg


baconday3-4.jpg


Het eindresultaat.
baconday3-5.jpg
 
Hier mijn eindresultaat na 4,5 uur.

gouden003.jpg
 
Ziet er goed uit mannen, en jonge dame (natuurlijk  ;) )

@Dennis
Eerste tipje van de Merchandice sluier (op de achtergrond)  :)

Mac
 
Start 13:15 Hier op de BBQ

qj1bi.jpg


Temperatuur een beetje te hoog.

xrUEW.jpg


Kreeg hem niet veel lager.
Maar het resultaat was goed
Tot 70 graden doorgegaan.
3,5 uur later

fsDsD.jpg


Op een bordje maar.

iHHqg.jpg


Laten rusten en dan maar snijden.

DbOJg.jpg


Kwam ook nog kraakbeen tegen  :mad:
Toen maar van de andere zijde begonnen.

Op een broodje.

uS1D2.jpg


Lekker!!!!!!
Mijn ouders vonden hem ook heerlijk.

Noskos bedankt voor het recept en Leo voor het zout.
 
Dat is tactiek. ( schrijf je dat zo?) om jullie nieuwsgierig te maken....;)
 
@Dominique
Dat nieuwschierig maken is gelukt hoor  :D

Doe mij maar een maatje L voor het shirt. (zwart)
En voor het dekbed, wordt het lizjemoo  :D

Mac
 
hier mijn bijdrage:

IMG_7691.jpg


IMG_7692.jpg


IMG_7693.jpg


IMG_7694.jpg


als je dit geproeft hebt, wil je nooit meer anders
 
Terug
Bovenaan Onderaan