- Berichten
- 120
Had met mijn verjaardag visklemmen gekregen. Even gezocht naar een receptje, en het volgende gevonden.
INGREDIENTEN
- 2 hele verse forellen
- 6 schijfjes limoen
- 2 kleine handjes koriander of platte peterselie
- ½ rood pepertje
- Zwarte peper en zeezout uit de molen
- Scheutje extra vergine olijfolie
- Zorg ervoor dat de BBQ heet genoeg is.
- Spoel de forellen even kort onder koud water af en dep met een stuk keukenrol droog.
- Snijd de peper in dunne plakjes.
- Leg deze samen met de verse koriander en limoenplakjes in de holte van de forel.
- Knoop 2 touwtjes redelijk stevig om de vis zodat de kruiden er niet uit kunnen vallen.
- Of leg de vissen tussen ene BBQ klem.
- Bestrijk de forel met een klein beetje olijfolie.
- Breng royaal op smaak met peper en zout.
- Leg de forel boven direct vuur op de BBQ.
- Plaats de deksel op de barbecue.
- Grill de vis voor ongeveer 5 minuten aan één zijde totdat deze net gaar en goudbruin is.
- Draai de vissen om en grill ook deze zijde voor ongeveer 5 minuten totdat de net gaar is.
- Haal de forellen direct va de BBQ en serveer op een grote schaal.
Daar heb ik nog een bbq salade bijgemaakt van gegrilde paprika,mint en fettakaas
Bron:
Laatst bewerkt door een moderator: