- Berichten
- 2.982
De koning van de oven kaasjes heeft geen opsmuk nodig als knoflook, wijn of wat dan ook de smaak tot zijn recht te laten komen.
Nee, eenvoud, pure liefde en aandacht is meer dan voldoende om optimaal van dit kaasje te genieten.
Uiteraard heb ik het over de Vacherin Mont D'or. Wie deze kaas niet lekker vind, heeft gewoon geen smaak, mist een aantal smaakpapillen of verkiest de grillplaat boven de bbq.
Meestal klaargemaakt in de oven, maar deze kaas leent zich prima voor de bbq.
Dus, de kaas steelt de show. Daar moet iets omheen om deze in het middelpunt te zetten, letterlijk.
Leuk recept gevonden op de site van appie. Een rozet van brood met de Vacherin in het midden.
Eerst de q naar 180 graden gebracht. Gekozen voor indirect en dan het brood boven op de pizzasteen.
Eerst het deeg. Kuiltje gemaakt met daarin lauwwarme melk met olijfolie, gist en beetje suiker en zout.
Daarna goed roeren en vervolgens het deeg kneden.
Na een uur rijzen de lucht er uit gekneed en vervolgens er cranberry's en rozemarijn doorheen gekneed.
Daarna alles in bolletjes verdeeld en in een ronde om de deksel van de kaas gelegd.
Na nog een half uur rijzen, ingesmeerd met eigeel. Hierna de kaas in het midden gelegd en mocht het samen een half uur op de Q. Geen opsmuk, puur.
En het resultaat mag er zijn hoor.
En nog even het bewijs dat simpel ook lekker is.
Het was echt lekker. Heerlijk brood, topcombinatie met de kaas.
Nog even het recept: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186518/breekbroodrozet-met-fondue-vacherin-mont-d-or
Bedankt voor het kijken.
Nee, eenvoud, pure liefde en aandacht is meer dan voldoende om optimaal van dit kaasje te genieten.
Uiteraard heb ik het over de Vacherin Mont D'or. Wie deze kaas niet lekker vind, heeft gewoon geen smaak, mist een aantal smaakpapillen of verkiest de grillplaat boven de bbq.
Meestal klaargemaakt in de oven, maar deze kaas leent zich prima voor de bbq.
Dus, de kaas steelt de show. Daar moet iets omheen om deze in het middelpunt te zetten, letterlijk.
Leuk recept gevonden op de site van appie. Een rozet van brood met de Vacherin in het midden.
Eerst de q naar 180 graden gebracht. Gekozen voor indirect en dan het brood boven op de pizzasteen.
Eerst het deeg. Kuiltje gemaakt met daarin lauwwarme melk met olijfolie, gist en beetje suiker en zout.
Daarna goed roeren en vervolgens het deeg kneden.
Na een uur rijzen de lucht er uit gekneed en vervolgens er cranberry's en rozemarijn doorheen gekneed.
Daarna alles in bolletjes verdeeld en in een ronde om de deksel van de kaas gelegd.
Na nog een half uur rijzen, ingesmeerd met eigeel. Hierna de kaas in het midden gelegd en mocht het samen een half uur op de Q. Geen opsmuk, puur.
En het resultaat mag er zijn hoor.
En nog even het bewijs dat simpel ook lekker is.
Het was echt lekker. Heerlijk brood, topcombinatie met de kaas.
Nog even het recept: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186518/breekbroodrozet-met-fondue-vacherin-mont-d-or
Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: