BasBQ
Beef en Steak

Flatrib van de WSM

 
 

Bassie@79

Sprokkelaar
Berichten
25
Het mooie weer van Koningsdag gebruikt om voor de eerste keer een flatrib te maken. Omdat ik een lange bereidingstijd verwachtte ben ik onder het toeziend oog van een paar hongerige koi's op tijd de tuin in gegaan. Rond 9.30 het stuk vlees op de smoker gelegd. Ongeveer anderhalf uur later had ik al een kern van 66 graden waarna ik het vlees ingepakt heb. Rond 13.30 had het stuk een kern van 95 graden. In plaats van avondeten dus een stevige lunch geworden. Het resultaat was mals en sappig. Persoonlijk vond ik er, ondanks het trimmen, nog wel wat teveel vet aan zitten. Misschien volgende keer toch nog meer verwijderen.
a0e0edd933748c3e02c0ebc6b1bcbb9c.jpg
a25f83e22da662b38ed42f6418df248e.jpg
1b37c84ec3190e08b4198f92e73d1aed.jpg
0f4761c2b962b878b3d395466c596a79.jpg
9b74641d663c14247dc00bd99184efde.jpg
bd82b7cd02a23faa554edd7fed3ae290.jpg
f1e8ce49e0d95877c3dfbf99e5a5a785.jpg
4dfd01b95fba3cad12324d2ff54ec428.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Ziet er mooi uit!

(wel triest dat je zo'n vijver met overdekken met gaaspanelen omdat mensen bepaald huisdieren niet op hun eigendom kunnen of willen houden)
 
Oh wow dat ziet er goed uit. Prachtige rookring voor de presentatie. Ziet er daarnaast zeer sappig en mals uit.
 
Nou die zien er niet verkeerd uit hoor! Die had ik ook wel willen proeven!
 
Mooi resultaat. Ben bang dat je altijd vet zal blijven houden met dit stuk vlees.
 
Heerlijk!
Machtig mooi stuk vlees.
 
Terug
Bovenaan Onderaan