- Berichten
- 3.176
Ik dacht dat ik deze al geplaatst had, maar eventjes geleden lekkere flammkuchen gemaakt die ik toch graag met jullie wil delen.
Dit vegetarische receptje komt uit een Foodies..
Begonnen om het ei lekker aan te steken en de eggspander alvast op de juiste manier smane te stellen.
Kinderen spelen buiten, dus we blijven een beetje in de buurt om te kijken of geen van beide even wilt voelen.
En dat wachten kunnen we goed doen met een lekker rosé'tje.
Gewacht tot een temp van ongeveer 250 graden, de steen is mee opgewarmd dus snel beginnen.
Ondertussen is binnen door vrouwlief 100g mascarpone los geroerd en gemengd met 1 el truffeolie, 2 tl truffeltapanade, 50g geraspte pecorino en een beetje peper.
We hebben kant-en-klaar flamkuchen deeg gebruikt, dit is onze eerste keer flammkuchen dus wel zo veilig.
Dit belegd met het mascarpone mengsel, geschaafde champignons en wat olijfolie.
Hup, op de hete steen.
Die kwam er heeeeel mooi vanaf;
Vervolgens nog wat pecorino erover met wat peterselie:
Heel erg lekker!
Ik vond het echter wel leuker om bij de volgende de pecorino wat mee te bakken in plaats van rauw erop.
Zo gezegd, zo gedaan.
En dan iets minder topping pecorino;
Lijkt nu dubbelop, maar uiteindelijk ging hier iets minder op dan bij die eerste. Dit was lekkerder, maar nog steeds flink op smaak.
Volgende keer denk ik de pecorino in het mascarpone mengsel halveren.
Bodem heeft trouwens schitterend gebakken op de steen.
Schuiven dicht, Eitje afkoelen.. Kinderen even naar bed brengen.. je kent t wel.
Tot een graad of 100, toen weer eens het schuifje onder een tikje gegeven en boven ook.
Als die toch warm is, heb ik nog 2 kalfsmuisjes liggen.
We moesten een voorgerechtje serveren voor een paar dagen later, en hij is al zo populair aan t worden, ik ga er ook gewoon mee door.
Dit keer 2 kalfsmuisjes gebruikt om Vitello Tonnato te maken, hield ik tenminste nog wat over thuis.
Kruiden gemengd;
Over de kalfsmuisjes.
100 graden dus, met kersenhout.
Die kwamen er ook weer mooi vanaf.
Volgende dag weer klein gesneden.
Al met al weer een leuk dagje geweest dus.
En de rest warmte weer op en top gebruikt.
Nu had ik de conveggtor natuurlijk wel heet na een flammkuchen sessie.. Je ziet op de doorsnede foto dat hij aan de onderkant iets harder is gegaan dan de bovenkant, ik denk stralingswarmte. Hiermee dus weer iets nieuws geleerd, maar vooral: heel veel plezier gehad, en heerlijk gegeten.
Dit vegetarische receptje komt uit een Foodies..
Begonnen om het ei lekker aan te steken en de eggspander alvast op de juiste manier smane te stellen.
Kinderen spelen buiten, dus we blijven een beetje in de buurt om te kijken of geen van beide even wilt voelen.
En dat wachten kunnen we goed doen met een lekker rosé'tje.
Gewacht tot een temp van ongeveer 250 graden, de steen is mee opgewarmd dus snel beginnen.
Ondertussen is binnen door vrouwlief 100g mascarpone los geroerd en gemengd met 1 el truffeolie, 2 tl truffeltapanade, 50g geraspte pecorino en een beetje peper.
We hebben kant-en-klaar flamkuchen deeg gebruikt, dit is onze eerste keer flammkuchen dus wel zo veilig.
Dit belegd met het mascarpone mengsel, geschaafde champignons en wat olijfolie.
Hup, op de hete steen.
Die kwam er heeeeel mooi vanaf;
Vervolgens nog wat pecorino erover met wat peterselie:
Heel erg lekker!
Ik vond het echter wel leuker om bij de volgende de pecorino wat mee te bakken in plaats van rauw erop.
Zo gezegd, zo gedaan.
En dan iets minder topping pecorino;
Lijkt nu dubbelop, maar uiteindelijk ging hier iets minder op dan bij die eerste. Dit was lekkerder, maar nog steeds flink op smaak.
Volgende keer denk ik de pecorino in het mascarpone mengsel halveren.
Bodem heeft trouwens schitterend gebakken op de steen.
Schuiven dicht, Eitje afkoelen.. Kinderen even naar bed brengen.. je kent t wel.
Tot een graad of 100, toen weer eens het schuifje onder een tikje gegeven en boven ook.
Als die toch warm is, heb ik nog 2 kalfsmuisjes liggen.
We moesten een voorgerechtje serveren voor een paar dagen later, en hij is al zo populair aan t worden, ik ga er ook gewoon mee door.
Dit keer 2 kalfsmuisjes gebruikt om Vitello Tonnato te maken, hield ik tenminste nog wat over thuis.
Kruiden gemengd;
Over de kalfsmuisjes.
100 graden dus, met kersenhout.
Die kwamen er ook weer mooi vanaf.
Volgende dag weer klein gesneden.
Al met al weer een leuk dagje geweest dus.
En de rest warmte weer op en top gebruikt.
Nu had ik de conveggtor natuurlijk wel heet na een flammkuchen sessie.. Je ziet op de doorsnede foto dat hij aan de onderkant iets harder is gegaan dan de bovenkant, ik denk stralingswarmte. Hiermee dus weer iets nieuws geleerd, maar vooral: heel veel plezier gehad, en heerlijk gegeten.