- Berichten
- 512
Omdat een stoofpotje zo lekker makkelijk is en ik vandaag een huis vol spelende kinderen had waar ik mn aandacht wel even bij kon gebruiken. Vandaag een simpele five spice runderstoofpot van de Q.
1kg riblappen
Peper, zout en wat bloem
twee bosuien
5cm gember, geraspt
1 chilipeper (meer naar smaak natuurlijk, maar de kiddo’s eten hier mee)
3 tenen knoflook
500ml runderfond
4el donkere sojasaus (ik had alleen nog blue label, dat werkt ook)
4 el bruine basterdsuiker
2 el rijstazijn
2tl five spice
Riblappen in stukken, pezo en een laagje bloem er op. Aanbraden in twee delen (morgen komt mn nieuwe grotere Dutch oven, jeej)
Lesje geleerd vandaag: niet te heet laten worden… ik zat boven de 300 graden door even met mn kop er niet bij. De olie in de pan ontbrandde meteen. Dikke steekvlam! Kwam die jaarlijkse bhv toch nog eens van pas. Rustig blijven, deksel er op.
Pan uit de Q, even wat afkoelen en schoonmaken, wat een meur…
Bbq na t aanbraden omgebouwd naar indirect, waardoor de temperatuur lekker daalt.
De bosui, gember, chilipeper en knoflook even aan gezet, five spice er bij tot het geurt. en daarna de pan deglaceren met de rijstazijn.
Mijn potje five spice bevatte geen sishuanpeper, dus die heb ik los toegevoegd. Tijd voor een goede pot in plaats van deze fake five spice.
(Euroma was goed toch?)
Vlees, runderfond, sojasaus en suiker er bij en na vijf uur pruttelen (Q op zo'n 130 graden) was t klaar.
Omdat het donker was tegen etenstijd heb ik de Dutch oven nog even op t fornuis gezet tijdens t indikken van de stoof met wat maizena. Beter om dan even te zien wat je doet.
Toch ook nog wat op smaak gebracht met een drup rijstazijn extra, net even wat meer balans tussen de smaken. daarna.. hmmm! *chefskiss*
De hele pan ging in no time leeg, tot de laatste drup. En het zijn soms lastige eters hier, dus dat zegt wat!
1kg riblappen
Peper, zout en wat bloem
twee bosuien
5cm gember, geraspt
1 chilipeper (meer naar smaak natuurlijk, maar de kiddo’s eten hier mee)
3 tenen knoflook
500ml runderfond
4el donkere sojasaus (ik had alleen nog blue label, dat werkt ook)
4 el bruine basterdsuiker
2 el rijstazijn
2tl five spice
Riblappen in stukken, pezo en een laagje bloem er op. Aanbraden in twee delen (morgen komt mn nieuwe grotere Dutch oven, jeej)
Lesje geleerd vandaag: niet te heet laten worden… ik zat boven de 300 graden door even met mn kop er niet bij. De olie in de pan ontbrandde meteen. Dikke steekvlam! Kwam die jaarlijkse bhv toch nog eens van pas. Rustig blijven, deksel er op.

Pan uit de Q, even wat afkoelen en schoonmaken, wat een meur…
Bbq na t aanbraden omgebouwd naar indirect, waardoor de temperatuur lekker daalt.
De bosui, gember, chilipeper en knoflook even aan gezet, five spice er bij tot het geurt. en daarna de pan deglaceren met de rijstazijn.
Mijn potje five spice bevatte geen sishuanpeper, dus die heb ik los toegevoegd. Tijd voor een goede pot in plaats van deze fake five spice.
(Euroma was goed toch?)
Vlees, runderfond, sojasaus en suiker er bij en na vijf uur pruttelen (Q op zo'n 130 graden) was t klaar.
Omdat het donker was tegen etenstijd heb ik de Dutch oven nog even op t fornuis gezet tijdens t indikken van de stoof met wat maizena. Beter om dan even te zien wat je doet.
Toch ook nog wat op smaak gebracht met een drup rijstazijn extra, net even wat meer balans tussen de smaken. daarna.. hmmm! *chefskiss*
De hele pan ging in no time leeg, tot de laatste drup. En het zijn soms lastige eters hier, dus dat zegt wat!