T
Topper
Gast
Vorige week maandag besloten om pulled pork te maken. Dus snel naar de Macro gesjeesd om de ingredi?nten te halen. Het moest volgens het wedstrijd recept van NOSKOS was besloten. Blijkbaar had ik alle ingredi?nten voor de injectiemix, de glaze en de eindsaus opgeschreven. Na een lange speurtocht door de Macro ook bijna alles gevonden, op de barbecuesaus na dan. Hier maar een fles Remia Blackjack Smokey BBQ voor gepakt. Dit alles samen met 7 kg procureur en een injectiespuit mee naar huis genomen. Op donderdag moest het allemaal gebeuren, dus op woensdagavond maar eens het vlees tevoorschijn gehaald. Na het doornemen van het recept tot de conclusie gekomen dat ik de rub helemaal vergeten was. Die moest ik dus nog in elkaar zien te flansen. Hiervoor het volgende gebruikt:
30 gr. rietsuiker
20 gr. paprikapoeder
20 gr. knoflookpoeder
20 gr. uienpoeder
10 gr. zeezout
5 gr. zwarte peper
Eerst de procureur even ingeolied met een beetje sesamolie en daarna alles gebruikt om het vlees mee in te smeren.
Daarna in de huishuisfolie en injecteren met de marinade. Dat bleek nog een lastig klusje te zijn. Diep insteken en inspuiten terwijl je een terugtrekkende beweging maakt bleek de beste methode.
Een nachtje in de koelkast en om 6:00uur van bed om de smoker aan te steken. Uiteindelijk lag het vlees om 7:30 op het rooster.
Omstreeks 17:30 hadden we zo'n honger dat de procureur definitief het rooster moest verlaten. Hieronder het resultaat.
Overigens vond mijn zoon van 7 de pulled pork lekkerder zonder de eindsaus. Maar dit was zeker voor herhaling vatbaar.
30 gr. rietsuiker
20 gr. paprikapoeder
20 gr. knoflookpoeder
20 gr. uienpoeder
10 gr. zeezout
5 gr. zwarte peper
Eerst de procureur even ingeolied met een beetje sesamolie en daarna alles gebruikt om het vlees mee in te smeren.


Daarna in de huishuisfolie en injecteren met de marinade. Dat bleek nog een lastig klusje te zijn. Diep insteken en inspuiten terwijl je een terugtrekkende beweging maakt bleek de beste methode.
Een nachtje in de koelkast en om 6:00uur van bed om de smoker aan te steken. Uiteindelijk lag het vlees om 7:30 op het rooster.


Omstreeks 17:30 hadden we zo'n honger dat de procureur definitief het rooster moest verlaten. Hieronder het resultaat.



Overigens vond mijn zoon van 7 de pulled pork lekkerder zonder de eindsaus. Maar dit was zeker voor herhaling vatbaar.