Morgen fijn een dag vrij. En bedacht mij dat ik nog een mooi stuk brisket in de vriezer had liggen, van de waterbuffel van de plaatselijke buffelboer.
Deze afgelopen maandag gelijk uit gehaald en verplaatst naar zijn tijdelijk nieuwe onderkomen, de koelkast.
Nog nooit eerder een brisket gemaakt, maar staat al wel een tijd hoog op de to do! De afgelopen dagen gebruikt om YouTube, dit forum en verschillende site te raadplegen en mij moed in gelezen.
Zojuist de brisket wat getrimd, zat nog meer vet op dan ik in eerste instantie dacht. Voor een eerste keer toch redelijk gelukt. Daarna in een natte rub gezet en weer terug geplaatst in de koeling.
Ook alvast een bouillon gemaakt. Hiermee ga ik hem morgen vroeg injecteren. De bedoeling is om rond 8 uur de primo aan te steken.
Ik hen er in ieder geval al zin in!
8:45 11 95
9:45 55 111
10:45 66 108
11:40 66 106
13:30 62 107
14:00 88 107
15:50 91 108
Wordt vervolgd...
Deze afgelopen maandag gelijk uit gehaald en verplaatst naar zijn tijdelijk nieuwe onderkomen, de koelkast.
Nog nooit eerder een brisket gemaakt, maar staat al wel een tijd hoog op de to do! De afgelopen dagen gebruikt om YouTube, dit forum en verschillende site te raadplegen en mij moed in gelezen.
Zojuist de brisket wat getrimd, zat nog meer vet op dan ik in eerste instantie dacht. Voor een eerste keer toch redelijk gelukt. Daarna in een natte rub gezet en weer terug geplaatst in de koeling.






Ook alvast een bouillon gemaakt. Hiermee ga ik hem morgen vroeg injecteren. De bedoeling is om rond 8 uur de primo aan te steken.
Ik hen er in ieder geval al zin in!
8:45 11 95
9:45 55 111
10:45 66 108
11:40 66 106
13:30 62 107
14:00 88 107
15:50 91 108
Wordt vervolgd...