- Berichten
- 229
Na wat test runs was het eindelijk zover, voor het eerst vlees op mijn zelf gebouwde Ugly Bastard Smoker(tm) 
Als eerste begonnen met het maken van een pekel badje.
Naast water en zout bevatte deze wat tijm, rozemarijn, peper en suiker.
Kipje mocht daarna wat uurtje dobberen in een vacuum zak.
Rub gemaakt met peper,zout, paprika poeder, knoflook poeder, tijm en rozemarijn.
Tijd om de Smoker aan te slingeren.
Aangezien ik rook op puur alleen hout en ik hier nog amper ervaring mee heb kostte dit wat moeite om de temperatuur stabiel te krijgen.
Na een uurtje of 2 geklooi bleef hij stabiel genoeg om de kip erin te gaan zetten.
De kip moet natuurlijk nog even zijn verse jasje showen en laten zien dat hij mooi kan zitten op een half vol blikje appelsap.
En erin, kijken of ze er over nog wat uurtjes nog steeds zo stoer blijft zitten.
Temperatuur bleef het eerste uur nog prima. Echter daarna begon het gestoei.
De temperatuur zakte op een gegeven moment erg snel en daarom moest het vuur bijna volledig opnieuw worden opgestookt.
Gedurende een half uur schommelde het flink tussen den 85 en de 140 graden.
Gelukkig kreeg ik hem nog enigszins stabiel maar de kip was sneller klaar als ik had gedacht.
Na 2 uur was de interne temperatuur 82 graden en heb ik haar eruit gehaald.
Ze lijkt zeer content met d'r nieuwe look.
Nog even snel een Franklin's BBQ sausje maken en de kip pullen.
En klaar!
Man wat is dit lekker! Dit smaakt naar meer. De kip was nog goed mals en niet droog.
Ik heb dit weekend in ieder geval weer veel geleerd en ik kan nu al niet wachten op de volgende!
Bedankt voor het lezen!
- Tim

Als eerste begonnen met het maken van een pekel badje.

Naast water en zout bevatte deze wat tijm, rozemarijn, peper en suiker.

Kipje mocht daarna wat uurtje dobberen in een vacuum zak.

Rub gemaakt met peper,zout, paprika poeder, knoflook poeder, tijm en rozemarijn.

Tijd om de Smoker aan te slingeren.
Aangezien ik rook op puur alleen hout en ik hier nog amper ervaring mee heb kostte dit wat moeite om de temperatuur stabiel te krijgen.
Na een uurtje of 2 geklooi bleef hij stabiel genoeg om de kip erin te gaan zetten.

De kip moet natuurlijk nog even zijn verse jasje showen en laten zien dat hij mooi kan zitten op een half vol blikje appelsap.

En erin, kijken of ze er over nog wat uurtjes nog steeds zo stoer blijft zitten.

Temperatuur bleef het eerste uur nog prima. Echter daarna begon het gestoei.
De temperatuur zakte op een gegeven moment erg snel en daarom moest het vuur bijna volledig opnieuw worden opgestookt.
Gedurende een half uur schommelde het flink tussen den 85 en de 140 graden.
Gelukkig kreeg ik hem nog enigszins stabiel maar de kip was sneller klaar als ik had gedacht.

Na 2 uur was de interne temperatuur 82 graden en heb ik haar eruit gehaald.

Ze lijkt zeer content met d'r nieuwe look.

Nog even snel een Franklin's BBQ sausje maken en de kip pullen.

En klaar!
Man wat is dit lekker! Dit smaakt naar meer. De kip was nog goed mals en niet droog.
Ik heb dit weekend in ieder geval weer veel geleerd en ik kan nu al niet wachten op de volgende!
Bedankt voor het lezen!
- Tim