- Berichten
- 284
Beste mede fanaten,
Ik ben vannacht aan mijn eerst brisket run begonnen - en zal voor het volledige verslag zorgen - maar ik heb eerst advies nodig! Dus hopelijk kunnen jullie me helpen.
Vanmorgen vroeg de wekker gezet, 3,1 kg black angus grain fed brisket op de Q - 107 graden en roken met de handel, so far so good.
Maar inmiddels is hij - ingepakt bij 71 graden in alu-folie - al op 91 graden en nog zo stug als een stuk rubber...
Mijn vraag, wat te doen? Af laten koelen en dan over een paar uur terug erop, inpakken in theedoeken en in koelbox?
Het probleem is dat het nu 09:12 is, en mijn eters zich pas rond 18:00 uur melden (uiteraard staat er een back-up programma gereed).
Alvast bedankt!!
Jeroen
=====
Zo, mijn eerste Brisket run zit er inmiddels dus op, was een leerzame ervaring - ik kan er niet meer van maken
Hierbij het verslag:
Bij de Makro in Delft een mooi stuk meegenomen, en de rub/saus van Nokos nagemaakt. Vond het wel een gehannis, werd erg plakkerig, maar na verdunning met wat olie ging het al een stuk beter!
Het vlees zo goed en kwaad al kon getracht te trimmen van het vet, maar vond het een lastige klus
Overtollig vet
Zoals hierboven al aangegeven was het stuk al vroeg in de ochtend op 91 graden, maar nog zo taai als een stuk rubber - daarom gekozen om het stuk van de Q af te halen en enkele tijd te laten rusten op kamertemperatuur.
Vervolgens rond het middag uur het stuk er terug op (kern temp was toen 45 graden) om hem opnieuw naar de 71graden te brengen, dit ging gelukkig veel beter - het duurde bijna 4 uur.
Daarna ingepakt en gewacht totdat hij op de 91 graden zat.
Na dit bereid te hebben hem uitgepakt om te controleren - en hij voelde heerlijk mals aan!
Snel in nieuw folie ingepakt en in thee en handdoeken gewikkeld om vervolgens in de koelbox te plaatsen voor een dik uur nagaring.
Nadat de visite was gearriveerd hem aangesneden, goede rookring te zien, maar op vele plaatsen erg droog.
Al met al heeft het goed gesmaakt, maar eerlijk gezegd is er ook best een heel stuk in de kliko beland.
Binnenkort een 2de stuk scoren en het nogmaals proberen, vond het erg interessant om te doen, maar oefening baart kunst heb ik weleens begrepen
Ik ben vannacht aan mijn eerst brisket run begonnen - en zal voor het volledige verslag zorgen - maar ik heb eerst advies nodig! Dus hopelijk kunnen jullie me helpen.
Vanmorgen vroeg de wekker gezet, 3,1 kg black angus grain fed brisket op de Q - 107 graden en roken met de handel, so far so good.
Maar inmiddels is hij - ingepakt bij 71 graden in alu-folie - al op 91 graden en nog zo stug als een stuk rubber...
Mijn vraag, wat te doen? Af laten koelen en dan over een paar uur terug erop, inpakken in theedoeken en in koelbox?
Het probleem is dat het nu 09:12 is, en mijn eters zich pas rond 18:00 uur melden (uiteraard staat er een back-up programma gereed).
Alvast bedankt!!
Jeroen
=====
Zo, mijn eerste Brisket run zit er inmiddels dus op, was een leerzame ervaring - ik kan er niet meer van maken
Hierbij het verslag:
Bij de Makro in Delft een mooi stuk meegenomen, en de rub/saus van Nokos nagemaakt. Vond het wel een gehannis, werd erg plakkerig, maar na verdunning met wat olie ging het al een stuk beter!
Het vlees zo goed en kwaad al kon getracht te trimmen van het vet, maar vond het een lastige klus
Overtollig vet
Zoals hierboven al aangegeven was het stuk al vroeg in de ochtend op 91 graden, maar nog zo taai als een stuk rubber - daarom gekozen om het stuk van de Q af te halen en enkele tijd te laten rusten op kamertemperatuur.
Vervolgens rond het middag uur het stuk er terug op (kern temp was toen 45 graden) om hem opnieuw naar de 71graden te brengen, dit ging gelukkig veel beter - het duurde bijna 4 uur.
Daarna ingepakt en gewacht totdat hij op de 91 graden zat.
Na dit bereid te hebben hem uitgepakt om te controleren - en hij voelde heerlijk mals aan!
Snel in nieuw folie ingepakt en in thee en handdoeken gewikkeld om vervolgens in de koelbox te plaatsen voor een dik uur nagaring.
Nadat de visite was gearriveerd hem aangesneden, goede rookring te zien, maar op vele plaatsen erg droog.
Al met al heeft het goed gesmaakt, maar eerlijk gezegd is er ook best een heel stuk in de kliko beland.
Binnenkort een 2de stuk scoren en het nogmaals proberen, vond het erg interessant om te doen, maar oefening baart kunst heb ik weleens begrepen