BasBQ
Beef en Steak

Filete Aguja

 
 

Roog

Vuurmaker
Berichten
69
Ik had eerder al de Ribtips waarvan ik in eerste instantie niet wist wat ik precies had gekocht. Nu heb ik een soortgelijk geval. Filete Aguja. Google vertaald het als "Naald steak", maar dan ben ik nog niet veel wijzer. Het deed mij een beetje denken aan Ribeye. Iemand enig idee welk stukje rundvlees dit precies is?

Het smaakte overigens prima! Met reverse sear naar een eind temperatuur van 53 graden.

IMG_20200825_222332.jpg

IMG_20200825_222855.jpg
 
Dat ziet er typisch uit.... Als ik op de bbq foto af ga.

Zou ik het houden op een Halslap (Chuck Steak in de US)
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Jeetje. Net jou topic met de spareribs gelezen, nu deze weer.
Krijgt je bbq toch wel de kans om af te koelen? 😁
Goed bezig 💪
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Jeetje. Net jou topic met de spareribs gelezen, nu deze weer.
Krijgt je bbq toch wel de kans om af te koelen? 😁
Goed bezig 💪

Haha ja, hij heeft vaak aangestaan. De dagen dat we niet op pad gingen vaak twee keer per dag. Lunch en Diner. En ik moet zeggen, dat beviel me wel!
 
Ik denk inderdaad ook dat het een chuck eye steak is. Oftewel “poor man’s ribeye”.

 
Terug
Bovenaan Onderaan