- Berichten
- 21
Hoi Allemaal,
Ik ben "sjappie979" en kom uit omgeving van Zoetermeer en sinds kort een trotse bezitter van een Weber one-touch 67CM gold edition, tja en natuurlijk ben ik gaan googlen voor o.a. recepten en kwam uit op dit mooie forum. Afgelopen maand heb ik het forum eens uitvoerig gelezen, met name de tips en tricks, DIY, RUBs en o.a. recepten vondt ik erg leerzaam en besloten om mijn ervaringen ook te delen. Aankomend weekend wordt het lekker weer en van plan om eens stevig te BBQ-en. Op de planning dit weekend:
4 grote duitse varkens ribben van totaal circa 5.3KG om de NOSMO's Rib Rub eens goed te proeven (staat nu in de marinade).
4KG varkensschouder omtoveren tot pulled pork.
Hieronder de Ingredi?nten voor de pulled pork kruidenrub: (per 2KG voor circa 6 ? 8 personen)
2 el zout
2 el rietsuiker (deze vervangen door honing)
2 el bruine suiker (deze vervangen door honing)
2 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el gemberpoeder
2 el gemalen komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 el chilipoeder
2 el zwarte peper
1 el cayennepeper
4 el gerookte paprikapoeder
Ik zal morgen/overmorgen nog wat plaatjes uploaden van het BBQ geweld in een nieuw draadje.
Ik ben "sjappie979" en kom uit omgeving van Zoetermeer en sinds kort een trotse bezitter van een Weber one-touch 67CM gold edition, tja en natuurlijk ben ik gaan googlen voor o.a. recepten en kwam uit op dit mooie forum. Afgelopen maand heb ik het forum eens uitvoerig gelezen, met name de tips en tricks, DIY, RUBs en o.a. recepten vondt ik erg leerzaam en besloten om mijn ervaringen ook te delen. Aankomend weekend wordt het lekker weer en van plan om eens stevig te BBQ-en. Op de planning dit weekend:
4 grote duitse varkens ribben van totaal circa 5.3KG om de NOSMO's Rib Rub eens goed te proeven (staat nu in de marinade).
4KG varkensschouder omtoveren tot pulled pork.

Hieronder de Ingredi?nten voor de pulled pork kruidenrub: (per 2KG voor circa 6 ? 8 personen)
2 el zout
2 el rietsuiker (deze vervangen door honing)
2 el bruine suiker (deze vervangen door honing)
2 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el gemberpoeder
2 el gemalen komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 el chilipoeder
2 el zwarte peper
1 el cayennepeper
4 el gerookte paprikapoeder





Ik zal morgen/overmorgen nog wat plaatjes uploaden van het BBQ geweld in een nieuw draadje.