- Berichten
- 3.120
Hoi.
Ik neem je even mee naar 12 augustus 2016. Het begin van de relatie met (nu nog steeds) mijn vriendin. We waren zo dol op eten, we waren zo dol op koken. En de rest van Nederland ook, zo leek. Overal begonnen de Food truck festivals te komen, meerdere festivallen achter elkaar strandde neer in ons mooie Nijmegen.
Het festival waar we op deze dag een bezocht bracht was onderdeel van Nederland Kookt, namelijk Nijmegen Kookt!
Heerlijk weer, fijne muziek, dure etenswaren en het ene was nog lekkerder dan het andere. Met een zakje met muntjes struinde we verliefd over het park op zoek naar wat onze muntjes waardig was. En zo trof ik dit bord:
Het rook er geweldig doordat ze alles op een grote grill aan het maken waren, en de rij stond enorm lang vol met hongerige mannen, geweldig.
En zoals je wel begrijpt, was ik daar ook even te vinden, te wachten op mn broodje.
Gelukkig was hij daar:
En hoe was die? ja echt zo lekker als dat ze hem aanpraatte destijds. geweldig die smaak van Old Amsterdam.
Hierna is nog een foto gemaakt met een enorme grijns en vieze mondhoek, die heeft een plekje in de gang gekregen, die bespaar ik hier even op het forum.
Misschien, dat ik deze uitdaging gestart ben, bijna 5 jaar later, en hem nog steeds herinner.. ja dan moet het toch wel de moeite waard zijn.
Dus vanmorgen een pakje van 8 plakken old amsterdam gekocht, met 800g half-om-half gehakt, een mooi ongesneden liefde-en-passie brood van de AH, wohsjesjohsjeh-saus en wat pimenton omdat die op was.
Thuis gekomen en begonnen met het smoren van 3 kleine rode uitjes, in 25g boter met 2 el boter. Toen deze eenmaal mooi gekarameliseerd waren, afgeblust met balsamico azijn en nog 5 minuutjes op laag vuur aangehouden.
Vervolgens de saus gemaakt, door 4 el mayonaise te mengen met 2tl zoete pimenton. In het originele recept gebruiken ze de pittige variant, dus nog een snufje cayenne aan toegevoegd.
Vervolgens een stuk of 10 plakjes panchetta uitgebakken en daarmee klaar gemaakt om te beleggen.
Hierna konden de burgers gemaakt worden.
800g gehakt gemengd met peper, zout, 2el wohsjesjohsjehr-saus en 2el soja saus.
Ik vond dit een beetje gek om alleen maar nattigheid toe te voegen, maar het ging goed.
4 flinke jongens gemaakt, even ingepakt en in de koeling bewaard.
Hierna de weber uit de schuur getrokken en de fik erin gezet. Ook maar meteen even de gietijzeren grill erin gezet.
Het schitterende brood in dikke plakken gesneden:
Bij gebrek aan, een buitenkeukentje gebouwd om wat fijner te kunnen werken. Dit ga ik onthouden voor als we toch niet buiten zitten, ging prima zo.
Broodjes per 3 of 4 geroosterd op de weber, en toen ze klaar waren naar buiten voor indirect.
de 4 grootste boterhammen belegd met een plak Old Amsterdam, om indirect te laten smelten op het brood.
Toen de burgers erop, na het draaien ook belegd met een plakje kaas.
En hierna ging het even héél snel.
toen alles klaar was kwam het bouwen. We begonnen met de boterham met gesmolten kaas als bodem. vervolgens 2 plakjes tomaat daarop.
Toen kwam de burger met kaas, de uitgebakken pancetta, en de gesmoorde ui.
Daarop weer de bovenkant die besmeerd was met de pimenton-mayonaise;
En toen ze mooi op het plankje lagen met z'n 4en, SNEL naar buiten om mooie foto's te maken met de camera.
Klikklak.. klikklak.. klikklak.
Ja jongens top! geweldig. snel naar binnen.
Vriendin: mooie foto's geworden?
Ja.. kijken op je camera;
Ja dit dus. de camera stond nog van een andere shoot op handmatige instellingen, en dat had Sandertje even niet gezien voordat hij begon.
Dus de burgers weer weggetrokken voor de neus van mn schoonouders, om opnieuw foto's te maken in automatische stand.. haha
Het was genieten, met de hoofdletter G. Heerlijke smaken, lekker hoog op smaak door de overdadigheid aan kaas. Het vlees had enorm veel rook opgenomen en de uien in combinatie met de saus maakte het heerlijk.
Even.. Heel eventjes waande ik me terug naar 12 augustus.. 2016.
Bedankt voor het lezen
Ik neem je even mee naar 12 augustus 2016. Het begin van de relatie met (nu nog steeds) mijn vriendin. We waren zo dol op eten, we waren zo dol op koken. En de rest van Nederland ook, zo leek. Overal begonnen de Food truck festivals te komen, meerdere festivallen achter elkaar strandde neer in ons mooie Nijmegen.
Het festival waar we op deze dag een bezocht bracht was onderdeel van Nederland Kookt, namelijk Nijmegen Kookt!
Heerlijk weer, fijne muziek, dure etenswaren en het ene was nog lekkerder dan het andere. Met een zakje met muntjes struinde we verliefd over het park op zoek naar wat onze muntjes waardig was. En zo trof ik dit bord:
Het rook er geweldig doordat ze alles op een grote grill aan het maken waren, en de rij stond enorm lang vol met hongerige mannen, geweldig.
En zoals je wel begrijpt, was ik daar ook even te vinden, te wachten op mn broodje.
Gelukkig was hij daar:
En hoe was die? ja echt zo lekker als dat ze hem aanpraatte destijds. geweldig die smaak van Old Amsterdam.
Hierna is nog een foto gemaakt met een enorme grijns en vieze mondhoek, die heeft een plekje in de gang gekregen, die bespaar ik hier even op het forum.
Misschien, dat ik deze uitdaging gestart ben, bijna 5 jaar later, en hem nog steeds herinner.. ja dan moet het toch wel de moeite waard zijn.
Dus vanmorgen een pakje van 8 plakken old amsterdam gekocht, met 800g half-om-half gehakt, een mooi ongesneden liefde-en-passie brood van de AH, wohsjesjohsjeh-saus en wat pimenton omdat die op was.
Thuis gekomen en begonnen met het smoren van 3 kleine rode uitjes, in 25g boter met 2 el boter. Toen deze eenmaal mooi gekarameliseerd waren, afgeblust met balsamico azijn en nog 5 minuutjes op laag vuur aangehouden.
Vervolgens de saus gemaakt, door 4 el mayonaise te mengen met 2tl zoete pimenton. In het originele recept gebruiken ze de pittige variant, dus nog een snufje cayenne aan toegevoegd.
Vervolgens een stuk of 10 plakjes panchetta uitgebakken en daarmee klaar gemaakt om te beleggen.
Hierna konden de burgers gemaakt worden.
800g gehakt gemengd met peper, zout, 2el wohsjesjohsjehr-saus en 2el soja saus.
Ik vond dit een beetje gek om alleen maar nattigheid toe te voegen, maar het ging goed.
4 flinke jongens gemaakt, even ingepakt en in de koeling bewaard.
Hierna de weber uit de schuur getrokken en de fik erin gezet. Ook maar meteen even de gietijzeren grill erin gezet.
Het schitterende brood in dikke plakken gesneden:
Bij gebrek aan, een buitenkeukentje gebouwd om wat fijner te kunnen werken. Dit ga ik onthouden voor als we toch niet buiten zitten, ging prima zo.
Broodjes per 3 of 4 geroosterd op de weber, en toen ze klaar waren naar buiten voor indirect.
de 4 grootste boterhammen belegd met een plak Old Amsterdam, om indirect te laten smelten op het brood.
Toen de burgers erop, na het draaien ook belegd met een plakje kaas.
En hierna ging het even héél snel.
toen alles klaar was kwam het bouwen. We begonnen met de boterham met gesmolten kaas als bodem. vervolgens 2 plakjes tomaat daarop.
Toen kwam de burger met kaas, de uitgebakken pancetta, en de gesmoorde ui.
Daarop weer de bovenkant die besmeerd was met de pimenton-mayonaise;
En toen ze mooi op het plankje lagen met z'n 4en, SNEL naar buiten om mooie foto's te maken met de camera.
Klikklak.. klikklak.. klikklak.
Ja jongens top! geweldig. snel naar binnen.
Vriendin: mooie foto's geworden?
Ja.. kijken op je camera;
Ja dit dus. de camera stond nog van een andere shoot op handmatige instellingen, en dat had Sandertje even niet gezien voordat hij begon.
Dus de burgers weer weggetrokken voor de neus van mn schoonouders, om opnieuw foto's te maken in automatische stand.. haha
Het was genieten, met de hoofdletter G. Heerlijke smaken, lekker hoog op smaak door de overdadigheid aan kaas. Het vlees had enorm veel rook opgenomen en de uien in combinatie met de saus maakte het heerlijk.
Even.. Heel eventjes waande ik me terug naar 12 augustus.. 2016.
Bedankt voor het lezen