BasBQ
Beef en Steak

Fatty met zongedroogde tomaten en mozzarella

Q-Guru

Tondelzoeker
Berichten
13
Ingredi?nten:
- 500g gemengd gehakt
- 250g pancetta
- 250g geraspte mozzarella
- 125g zongedroogde tomaten in olie met basilicum
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- provencaalse kruiden

Bereiding:

Snij de zongedroogde tomaten in kleine blokjes. Meng de tomaten met de mozzarella en de kruiden.
Leg een stuk vershoudfolie op een snijplank en vorm met het gehakt een vierkant van ongeveer 1,5cm dik.
Verdeel de mozzarellamengeling over het gehakt en rol op. Zorg ervoor dat de vulling mooi binnen in de gehaktworst blijft.
Bekleed de fatty met de pancetta.
Breng de barbecue tot een temperatuur van 110-130?C en verwarm de fatty indirect tot hij een kerntemperatuur van 75? heeft.
Eventueel kan je de fatty een vijftal minuten voor hij klaar is nog insmeren met een glaze.


 
Bovenaan Onderaan