Hoi pitmasters!
Ik las vandaag het draadje van Teddo over de farmer chicken weer en wilde er direct eentje maken. De vorige keer had ik salie aan de kruiden toegevoegd waardoor de kip iets te bitter was naar mijn smaak. De salie op de foto heb ik er dus uiteindelijk niet ingedaan.
Deze keer de hooi in Texels Skuumkoppe bier laten wellen. Daarna lavendel, tijm en rozemarijn aan het mengsel toegevoegd.
De kip gerubd met standaard kiprub van de Appie en vervolgens nek dicht met slagerstouw, vullen met hooi en de onderkant dicht door een ui in het gat te proppen en vel met sateprikkera dicht te maken.
Weber OTP voor indirect grillen klaargemaakt en de kip in 1:15 uur naar 79 graden gebracht.
Glaze van sweet baby ray erop, nog een kwariertje direct grillen.
Als side dish twee ma?skolven gemaakt.
Smullen!!!
Ik las vandaag het draadje van Teddo over de farmer chicken weer en wilde er direct eentje maken. De vorige keer had ik salie aan de kruiden toegevoegd waardoor de kip iets te bitter was naar mijn smaak. De salie op de foto heb ik er dus uiteindelijk niet ingedaan.

Deze keer de hooi in Texels Skuumkoppe bier laten wellen. Daarna lavendel, tijm en rozemarijn aan het mengsel toegevoegd.
De kip gerubd met standaard kiprub van de Appie en vervolgens nek dicht met slagerstouw, vullen met hooi en de onderkant dicht door een ui in het gat te proppen en vel met sateprikkera dicht te maken.
Weber OTP voor indirect grillen klaargemaakt en de kip in 1:15 uur naar 79 graden gebracht.
Glaze van sweet baby ray erop, nog een kwariertje direct grillen.
Als side dish twee ma?skolven gemaakt.
Smullen!!!



