- Berichten
- 209
Afgelopen week zag ik een video van @NasQ voorbij komen waarin hij fajitas heeft gemaakt.
Dat leek mij leuk, dus afgelopen week kippendij, groente, room en wraps gehaald.
Vanochtend het vlees klaargemaakt en gekruid met een rub met o.a. kurkuma en hier slagroom met een beetje melk bij gedaan.
Vanmiddag rond half 5 de barbecue aangestoken en een poging gedaan om de temperatuur hoog te krijgen. Hier had de Kamado vandaag niet zo veel zin in. Ik vermoed dat dit komt door mijn nieuwe kolen (marabu, in het verleden had ik quebracho).
Na wat extra aanmoediging uiteindelijk de boel goed op temperatuur gekregen
Tijdens het opwarmen de voorbereiding gedaan en nadat het op temperatuur was, de kip, paprika en ui op de Kamado.
In eerste instantie de kip gebakken op de gietijzeren plaat. Ik merkte dat hier vrij veel verschil zat in warmte over de plaat, dus de ui en paprika gebakken en daarna verder in de skillet. Nadat ook de kip klaar was heb ik de tomaat en komkommer kort gebakken in de skillet.
Hierna de wraps gemaakt en een poging gedaan om deze kort te bakken op de gietijzeren plaat. Dit is helaas niet volledig volgens plan verlopen.
Dus de inhoud van de wraps heb ik meegenomen naar binnen en deze hebben we los op de wrap gedaan.
Kortom, dit was niet de meest succesvolle ervaring, maar wel een waar ik veel van heb geleerd.
Gelukkig was alles erg lekker (ook volgens het gezin
)
Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
Dat leek mij leuk, dus afgelopen week kippendij, groente, room en wraps gehaald.
Vanochtend het vlees klaargemaakt en gekruid met een rub met o.a. kurkuma en hier slagroom met een beetje melk bij gedaan.
Vanmiddag rond half 5 de barbecue aangestoken en een poging gedaan om de temperatuur hoog te krijgen. Hier had de Kamado vandaag niet zo veel zin in. Ik vermoed dat dit komt door mijn nieuwe kolen (marabu, in het verleden had ik quebracho).
Na wat extra aanmoediging uiteindelijk de boel goed op temperatuur gekregen
Tijdens het opwarmen de voorbereiding gedaan en nadat het op temperatuur was, de kip, paprika en ui op de Kamado.
In eerste instantie de kip gebakken op de gietijzeren plaat. Ik merkte dat hier vrij veel verschil zat in warmte over de plaat, dus de ui en paprika gebakken en daarna verder in de skillet. Nadat ook de kip klaar was heb ik de tomaat en komkommer kort gebakken in de skillet.
Hierna de wraps gemaakt en een poging gedaan om deze kort te bakken op de gietijzeren plaat. Dit is helaas niet volledig volgens plan verlopen.
Dus de inhoud van de wraps heb ik meegenomen naar binnen en deze hebben we los op de wrap gedaan.
Kortom, dit was niet de meest succesvolle ervaring, maar wel een waar ik veel van heb geleerd.
Gelukkig was alles erg lekker (ook volgens het gezin





Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk