- Berichten
- 549
Wij hadden ons bezoek wat overschat, en hadden daardoor afgelopen zondag bijna een hele buikrib over.
De ribben waren zeer lekker. Ik doe telkens een 2,5 - 1,5 - 1 bereiding. Echter deze keer waren ze echt merkbaar vaster van structuur. Voor mij mag er nog een beetje bite inzitten. Mijn vrouw verkiest echt fall off the bone. Met die 2,5 - 1,5 - 1 bereiding zitten we er meestal wat tussenin, richting fall off the bone.
Deze laatste run exact hetzelfde gedaan, maar nu hadden ze best nog veel bite. Zelfs op het randje voor mij.
Waar kan dit aan gelegen hebben?
Zaken die ik iets anders heb gedaan:
- normaal rub ik de avond voordien en leg ik ze onbedekt in de frigo. Deze keer nog vroeger gedaan, al tijdens de middag voordien.
- normaal bereid ik 2 stuks en leg ik die plat op het rooster. Nu had ik er 3 en daardoor voor het eerst een rib rack gebruikt.
- ik heb altijd al dik bevleesde buikribben gebruikt van 1,5 - 1,6 kg. Nu zaten ze bijna aan 1,8kg
Soit. Ze waren zeer lekker. Veel complimenten gekregen. Maar we hadden dus best nog veel over.
Ik heb toen de rib nog warm was, het vlees eraf gepuld. Een kleine hoeveelheid bbq saus eronder.
Dag erop heb ik dan fajita's proberen maken.
Eerst een hele ui en paprika in reepjes wat aanstoven. Dan nog een 4-tal rijpe tomaten kunnen plukken in de moestuin. Deze ontveld en het sap er wat uitgeperst. Deze in blokjes in de pot. Klein potje tomatenconcentraat en wat passata erbij.
Heleboel kruiden erbij: peper, zout, oregano, paprika, look, komijn. Nog een lepeltje sambal. En dan even laten sudderen op een laag vuurtje.
Heel simpel, maar wat een smaakbom!!! Zeer lekkere rooksmaak die echt in dit gerecht past. Dit ga ik vaker maken. Zal ook wel goed met pulled pork te maken zijn.
De ribben waren zeer lekker. Ik doe telkens een 2,5 - 1,5 - 1 bereiding. Echter deze keer waren ze echt merkbaar vaster van structuur. Voor mij mag er nog een beetje bite inzitten. Mijn vrouw verkiest echt fall off the bone. Met die 2,5 - 1,5 - 1 bereiding zitten we er meestal wat tussenin, richting fall off the bone.
Deze laatste run exact hetzelfde gedaan, maar nu hadden ze best nog veel bite. Zelfs op het randje voor mij.
Waar kan dit aan gelegen hebben?
Zaken die ik iets anders heb gedaan:
- normaal rub ik de avond voordien en leg ik ze onbedekt in de frigo. Deze keer nog vroeger gedaan, al tijdens de middag voordien.
- normaal bereid ik 2 stuks en leg ik die plat op het rooster. Nu had ik er 3 en daardoor voor het eerst een rib rack gebruikt.
- ik heb altijd al dik bevleesde buikribben gebruikt van 1,5 - 1,6 kg. Nu zaten ze bijna aan 1,8kg
Soit. Ze waren zeer lekker. Veel complimenten gekregen. Maar we hadden dus best nog veel over.
Ik heb toen de rib nog warm was, het vlees eraf gepuld. Een kleine hoeveelheid bbq saus eronder.
Dag erop heb ik dan fajita's proberen maken.
Eerst een hele ui en paprika in reepjes wat aanstoven. Dan nog een 4-tal rijpe tomaten kunnen plukken in de moestuin. Deze ontveld en het sap er wat uitgeperst. Deze in blokjes in de pot. Klein potje tomatenconcentraat en wat passata erbij.
Heleboel kruiden erbij: peper, zout, oregano, paprika, look, komijn. Nog een lepeltje sambal. En dan even laten sudderen op een laag vuurtje.
Heel simpel, maar wat een smaakbom!!! Zeer lekkere rooksmaak die echt in dit gerecht past. Dit ga ik vaker maken. Zal ook wel goed met pulled pork te maken zijn.





