BasBQ
Beef en Steak

Ewald BBQ versie van zijn moeders Goulash

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.113
Laatste tijd erg druk met werk. En verbouwen in en buitens huis. Toch af en toe even de BBQ aangehad. Maar niet echt spectaculaire foto’s om een verslagje te maken. Toen kwam Ewalds recept voorbij. En had ik even een vrije zondag ingepland. Mijn vrouw is enorm fan van elke vorm van stoofvlees, suddervlees en goulash. Dus ik had gelijk goedkeuring.
Samen met m’n kleine meid aan het kokkerellen geslagen. En er een fijne zondag van gemaakt.

Hier het recept

En daar gaan we.
Vlees gekruid met zout en peper. Een heerlijke Ierse riblap.



Dat kan mooi intrekken. Ondertussen even de paprika poffen in de kolen. Daarna vlees gillen.







Even de groentes klein maken. En opletten dan de kleien meid niet alle paprika opeet. Die zijn razend op gegrilde paprika.





Nu de kruiden afpassen en klaar zetten. Dan kunnen we naar buiten.



Nu kon het feest beginnen. Spekjes bakken. Daarna in het spekvet de uitjes fruiten. Alle ingrediënten samen brengen. En kort smoren.







Dat ruikt al ontzettend goed. Nu kan er het bier bij. En als echte Grimbergen manneke. Moet dat natuurlijk in style



De kleine meid van 3 mocht er het bier mooi ingieten. Helemaal trots. Das toch genieten man



Spulletje aan de pruttel. Kon de convEGGtor er in en de Q mooi op 130gr laten pruttelen.



Nu kon ik even een nieuw lokaal bietje gaan nuttigen en op de bank F1 gaan kijken. Samen met de dames.



Tussendoor eens even spieken. Man wat een heerlijk geur komt er van de BBQ.



Tegen een uurtje of acht in de avond was vlees super mals. Even de stamper er door gehaald. Zodat het vlees mooi los is. Oude tip weer van mijn moeder. Zo konden we niet snel al het vlees uit de pan grissen. En de een meer vlees hebben dan een ander. Je kent het wel. Mannenhuishouden.






Heel even een klein hapje geproefd. Het is nu al heerlijk. Maar we laten het nog even afkoelen. En warmen het morgen weer op. Dan is ie op zijn best.

De volgende dag de Goulash rust opgewarmd. We hebben gelijk ook de tip van de zuurkool door gevoerd. Alleen ben ik een zuurkool pussy. En heb wat honing toe gevoegd. Ook aten wij er Spätzle bij. Super lekker. We hebben weer heerlijk gegeten. TOP






Ewald bedankt voor het delen van het recept. Deze gaan we vaker maken.

Groeten Bram.
 
Laatst bewerkt:

Patrckk

Vuurmaker
 
Berichten
67
Das toch weer een mooi verslag met goede foto's!

De stamper is inderdaad een goede tip daar moet ik ook eens aan gaan denken!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.426
Mooi potje eten weer Bram. Ziet er goed uit
Lekker koken met je dochter, goed bezig vaders. (y) das genieten
Die stamper Is wel een goeie ja, want onze dochter van 14 lust ook (heel graag) vlees.
Sta ik nog wat frietjes te bakken, zit zij in de pan te vissen. ;) schitterend eigenlijk
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.246
Als dat geen feestje is geweest dan weet ik het niet meer.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
265
Wat een feest, de R in de maand!! Heerlijk ziet dit er weer uit, bij ons gaat dit toch altijd samen met heerlijke plak rijst.

Mooie reportage heb je er weer van gemaakt!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.102
Wat een prachtige maaltijd broer.
Straks even langs de gsmrepairshop, want je oproepen en berichten komen maar niet aan. Toe aan een nieuw toestel zeker...
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.148
Prachtig Bram, het ziet er watertandend lekker uit!
wij laten de blokjes vlees heel, het is maar wat je eigen behoefte/smaak is.
Daardoor oogt hij bij ons vrij nat. (maar ja echte Goulash is eigenlijk een maaltijd soep);)
De zin "Deze gaan we vaker maken" doet me goed. thanx.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.185
Bij het gratis pluspaket bij de KJ zat er doen een DO, maar die had ik geruild voor iets anders. Mss toch maar eens kijken voor een DO :oops:

Maar ga dan ook een zoer vleisj maken. Mss al 30 jaar geleden dat ik da gegeten geb.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Bram1981

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
248
Heerlijk, Bram. Deze staat ook hoog op mijn lijstje om eens te maken. Hoe was het lokale bokje?
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.412
Ziet eerst goed uit, lekker samen bezig geweest tijdens de drukte
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Rollie

Stoker
 
Berichten
254
Heel mooi verslag! En wat ontzettende leuk dat de kleine meid zo enthousiast meehelpt!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
444
Wat een feest dit, mooie opvoeding ook zo. Deze gerechten vragen ook om hulp van de kleine hulptroepen. Top man!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.061
Lekker stoofpotje Bram deze hebben we ook nog op de lijst staan


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Watergeus

Kooltjesharker
 
 
Berichten
182
Netjes hoor. Geweldig hè koken met de kinderen? Is voor mijzelf altijd genieten. Ziet er erg smakelijk uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.110
Mooie Goulash geworden Bram en met Spatzle vind ik het ook erg lekker maar dan wel met zuurkool zonder honing:p
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Bovenaan Onderaan