- Berichten
- 12.056
Ik had nog een stukje buikspek in de vriezer liggen en wat is er dan lekkerder dan daar bacon van te maken?!? Dus gisteren de standaard bacon cure uit Charcuterie gemaakt, het buikspek ermee in gewreven en dit alles in een ziploc zak gestopt. Nu een week lang elke dag de zak even omdraaien en dan mag het uit de zak, dan afspoelen en nachtje drogen in de koelkast en de smoker in.
Voor de mensen die nog nooit bacon hebben gemaakt, het roze spul in foto 2 is Pink Salt (hé, het heet niet voor niks zo
), dat bevat 6% nitriet, dat is anders dan ons colorozo zout, dat maar 0,6% nitriet bevat. Het nitriet zorgt ervoor dat de bacon mooi van kleur wordt, gebruik je dit niet dan krijg je grijze bacon, niet erg mooi om te zien, maar de belangrijkste reden is dat het nitriet allerlei gevaarlijke organismen doodt zoals botulisme, iets dat je niet ziet, ruikt of proeft, maar waar je wel gewoon dood aan kunt gaan. En de mensen die roepen dat nitriet gevaarlijk is, in spinazie en selderij zit het ook gewoon....
Voor de mensen die nog nooit bacon hebben gemaakt, het roze spul in foto 2 is Pink Salt (hé, het heet niet voor niks zo




