Nicon
Stoker
- Berichten
- 337
Hoi allemaal,
Ik ben Niels, getrouwd, jonge vader van twee en sinds begin dit jaar eigenaar van een Grill Guru Large. Ik lees/browse regelmatig de verschillende threads hier op het forum en wilde me toch eens gaan mengen in de mooie discussies als leergierige ‘student of the Q’!
Tot een jaar geleden moest ik het doen met een eenvoudige Campingaz gasser met 2 burners. Deze voldeed prima voor een simpele Hot & Fast bereiding en zeer basic two-zone bereiding, maar na een keer bij een vriend met een kamado gewerkt te hebben was ik direct om.
De kamado staat 1-2x per week aan en zodoende al verschillende sessies erop zitten (de ene bereiding wat vaker dan de andere). Zo even snel: pulled pork, baby-back ribs, picanha, prime rib, pizza, cinnamon rolls, appeltaart, zuurdesembrood, meatloaf, wings, burgers en nog wat meer… Ik heb met name een passie voor Low & Slow. Foto’s zijn er ook en zullen bij/van toekomstige posts/sessies gedeeld worden!
Ik heb het e.e.a. gelezen in de ‘standaard werken’; Hete kolen, Franklin Barbeque - A Meat-Smoking Manifesto, Pitmaster, Steven Raichlin’s Project Smoke en Project Fire, en Meathead The Science of Great Barbeque and Grilling. Met name van het laatste boek ben ik een groot fan. Ook is youtube en bron van informatie en inspiratie voor mij via de kanalen van How to BBQ Right, Meat Church, Smoking Dad BBQ, Heath Riles BBQ, Mancave Meals, Mojo BBQ en natuurlijk Noskos.
Tot in de threads!
Groet,
Niels
Ik ben Niels, getrouwd, jonge vader van twee en sinds begin dit jaar eigenaar van een Grill Guru Large. Ik lees/browse regelmatig de verschillende threads hier op het forum en wilde me toch eens gaan mengen in de mooie discussies als leergierige ‘student of the Q’!
Tot een jaar geleden moest ik het doen met een eenvoudige Campingaz gasser met 2 burners. Deze voldeed prima voor een simpele Hot & Fast bereiding en zeer basic two-zone bereiding, maar na een keer bij een vriend met een kamado gewerkt te hebben was ik direct om.
De kamado staat 1-2x per week aan en zodoende al verschillende sessies erop zitten (de ene bereiding wat vaker dan de andere). Zo even snel: pulled pork, baby-back ribs, picanha, prime rib, pizza, cinnamon rolls, appeltaart, zuurdesembrood, meatloaf, wings, burgers en nog wat meer… Ik heb met name een passie voor Low & Slow. Foto’s zijn er ook en zullen bij/van toekomstige posts/sessies gedeeld worden!
Ik heb het e.e.a. gelezen in de ‘standaard werken’; Hete kolen, Franklin Barbeque - A Meat-Smoking Manifesto, Pitmaster, Steven Raichlin’s Project Smoke en Project Fire, en Meathead The Science of Great Barbeque and Grilling. Met name van het laatste boek ben ik een groot fan. Ook is youtube en bron van informatie en inspiratie voor mij via de kanalen van How to BBQ Right, Meat Church, Smoking Dad BBQ, Heath Riles BBQ, Mancave Meals, Mojo BBQ en natuurlijk Noskos.
Tot in de threads!
Groet,
Niels