FritsG
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Beste BBQ'ers, mijn naam is Frits, 41, uit Amersfoort, getrouwd, twee kids en al jaren een groot liefhebber en gebruiker van mijn Weber 57 GBS Mastertouch (en een Boretti gas bbq, die ik overigens graag wil verkopen voor een zacht prijsje). Het hele jaar door maak ik er de meest uiteenlopende gerechten op als diverse vis, mooie stukken vlees en pizza's, flammkuchen en lekkere spiezen. Af en toe zet ik op mijn instagram wat foto's hiervan, maar meestal vergeet ik dat door de sfeer. Ik geniet namelijk enorm van het buitenzijn, het vuur, de rook, de food en een heerlijk biertje of wijntje erbij.
Afgelopen weekend nog een heerlijk verse cote de boeuf bereid waar het hele gezin heerlijk van heeft gesnoept. Gelukkig eten de kinderen hier alles wat ik op de bbq maak en komen ze vaak al even voorproeven en meegenieten.
Langzamerhand wordt het overigens wel steeds meer een uitdaging om de juiste constante temperaturen te krijgen voor al het moois wat ik erop bereid. Geen probleem, want in de jaren heb ik mezelf aardig wat truckjes aangeleerd om met de ketel de leukste dingen voor elkaar te krijgen.
Toch jeukte het al jaren om een stap te maken naar een Kamado en na lang zoeken, youtube verslijten en diverse forums te lezen heb ik besloten om naast de ketel een Bastard aan te schaffen. Deze ziet er fantastisch robuust uit en voldoet prima aan mijn eisen. Het is de Large 2020 Urban Compleet geworden! Wat ga ik hiervan genieten!
Vanmiddag wordt hij bezorgd en ga ik hem direct, nadat hij goed in elkaar staat, aansteken. Eerst nog even droogkoken tot maximaal een graad of 250, want ik wil eerst zien wat er gebeurt qua temperatuur en kunnen daarmee gelijk de eventuele fabrieksresten mee weggebrand worden.
Zaterdag wat kleine hapjes erop en zondag beginnen we echt met een mooi stuk warm gerookte (op appelhout) verse zalm. Deze houden we simpel met verse citroen, zout, peper, dille en een paar takjes rozemarijn. Op 48 graden gaat de zalm op tafel.
Ik zal me eraan herinneren dat ik er wat foto's van neem voor op het forum.
Groeten!
Frits
Afgelopen weekend nog een heerlijk verse cote de boeuf bereid waar het hele gezin heerlijk van heeft gesnoept. Gelukkig eten de kinderen hier alles wat ik op de bbq maak en komen ze vaak al even voorproeven en meegenieten.
Langzamerhand wordt het overigens wel steeds meer een uitdaging om de juiste constante temperaturen te krijgen voor al het moois wat ik erop bereid. Geen probleem, want in de jaren heb ik mezelf aardig wat truckjes aangeleerd om met de ketel de leukste dingen voor elkaar te krijgen.
Toch jeukte het al jaren om een stap te maken naar een Kamado en na lang zoeken, youtube verslijten en diverse forums te lezen heb ik besloten om naast de ketel een Bastard aan te schaffen. Deze ziet er fantastisch robuust uit en voldoet prima aan mijn eisen. Het is de Large 2020 Urban Compleet geworden! Wat ga ik hiervan genieten!
Vanmiddag wordt hij bezorgd en ga ik hem direct, nadat hij goed in elkaar staat, aansteken. Eerst nog even droogkoken tot maximaal een graad of 250, want ik wil eerst zien wat er gebeurt qua temperatuur en kunnen daarmee gelijk de eventuele fabrieksresten mee weggebrand worden.
Zaterdag wat kleine hapjes erop en zondag beginnen we echt met een mooi stuk warm gerookte (op appelhout) verse zalm. Deze houden we simpel met verse citroen, zout, peper, dille en een paar takjes rozemarijn. Op 48 graden gaat de zalm op tafel.
Ik zal me eraan herinneren dat ik er wat foto's van neem voor op het forum.
Groeten!
Frits