KJ
Kooltjesharker
- Berichten
- 117
Dag allen van dit edele genootschap, graag stel ik me even voor.
Ik ben een newb op 'echt' BBQ gebied, ik kom net van het sateetjes en speklapjes niveau af. Afgelopen tijd m'n eerste stappen gedaan op low&slow gebied met wisselend succes. Ik ben getipt door ZBBQZ om me aan te melden, dus bij deze! Ben al een paar dagen aan het 'browsen' op dit forum, leuk om hier wat kennis op te doen wellicht te delen in de toekomst.
Meteen maar even een verslag van de laatste High & Fast sessie: Cote de Boeuf!
Een mooie 2.5-3 cm dik stuk van 600g, 1 uur vantevoren uit de koelkast om op temp te komen. Ingewreven met een beetje olijfolie en wat peper en zout
Thermometer erin, en indirect tot 35C:
Daarna omgedraaid en direct gegaard tot 40C. Omgedraaid en bij 50C eraf gehaald.
10 minuutjes in de folie met een doek erom, op een voorverwarmd bord.
Toen mocht ie aangesneden worden:
Wat een smaak! Nog nooit zulk lekker rundvlees gegeten..
Bedankt voor het kijken,
Groeten KJ
Ik ben een newb op 'echt' BBQ gebied, ik kom net van het sateetjes en speklapjes niveau af. Afgelopen tijd m'n eerste stappen gedaan op low&slow gebied met wisselend succes. Ik ben getipt door ZBBQZ om me aan te melden, dus bij deze! Ben al een paar dagen aan het 'browsen' op dit forum, leuk om hier wat kennis op te doen wellicht te delen in de toekomst.
Meteen maar even een verslag van de laatste High & Fast sessie: Cote de Boeuf!
Een mooie 2.5-3 cm dik stuk van 600g, 1 uur vantevoren uit de koelkast om op temp te komen. Ingewreven met een beetje olijfolie en wat peper en zout

Thermometer erin, en indirect tot 35C:

Daarna omgedraaid en direct gegaard tot 40C. Omgedraaid en bij 50C eraf gehaald.
10 minuutjes in de folie met een doek erom, op een voorverwarmd bord.
Toen mocht ie aangesneden worden:


Wat een smaak! Nog nooit zulk lekker rundvlees gegeten..
Bedankt voor het kijken,
Groeten KJ