- Berichten
- 97
Ik ben gisteren gaan eten bij bbq restaurant Pendergast in Amsterdam na het horen van de tip van Dennis in de vurige verhalen podcast.
Uiteraard gekozen voor de full spread omdat ik zoveel mogelijk wilde proeven en proberen. De drie “mains” waren pulled pork, spareribs, en de brisket. Sides waren coleslaw, Pendergast salade, en de bbq baked beans.
Op het eerste oog zag het er allemaal heel goed uit en ook de geur was heerlijk. Wat mij wel gelijk opviel was dat de smokering op de brisket echt minimaal was. Op de ribs helemaal niet gezien.
Als eerste de brisket geproefd. Helaas was deze met de draad mee gesneden, dus het bestond uit lange vezels. De textuur was voor mij te mals, echt een soort stoofvlees. De bark was wel heel erg lekker qua smaak maar ook geen textuur.
Dan de ribs…leek wel of ze gekookt waren. Zeker “fall of the bone” maar ook voor mijn voorkeur weer veel te ver door, totaal geen textuur. De smaak was wel goed.
Pulled pork, same deal. Het was een berg heel fijn gemaakt vlees met een hoop saus er door heen. Smaak wederom goed maar erg gelijkend op de ribs.
Nu vraag ik mij oprecht af of ik totaal verkeerde dingen verwacht bij deze gerechten. Heeft een van jullie hier ook eens gegeten? Zo ja, wat vind je er van? Ik heb zeker lekkerder gegeten dan bij Black Smoke maar ik miste wel het “wow” gevoel.
Overigens, over de bediening en gastvrijheid niets dan lof, het was erg gezellig en de staff heel vriendelijk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Uiteraard gekozen voor de full spread omdat ik zoveel mogelijk wilde proeven en proberen. De drie “mains” waren pulled pork, spareribs, en de brisket. Sides waren coleslaw, Pendergast salade, en de bbq baked beans.
Op het eerste oog zag het er allemaal heel goed uit en ook de geur was heerlijk. Wat mij wel gelijk opviel was dat de smokering op de brisket echt minimaal was. Op de ribs helemaal niet gezien.

Als eerste de brisket geproefd. Helaas was deze met de draad mee gesneden, dus het bestond uit lange vezels. De textuur was voor mij te mals, echt een soort stoofvlees. De bark was wel heel erg lekker qua smaak maar ook geen textuur.
Dan de ribs…leek wel of ze gekookt waren. Zeker “fall of the bone” maar ook voor mijn voorkeur weer veel te ver door, totaal geen textuur. De smaak was wel goed.
Pulled pork, same deal. Het was een berg heel fijn gemaakt vlees met een hoop saus er door heen. Smaak wederom goed maar erg gelijkend op de ribs.

Nu vraag ik mij oprecht af of ik totaal verkeerde dingen verwacht bij deze gerechten. Heeft een van jullie hier ook eens gegeten? Zo ja, wat vind je er van? Ik heb zeker lekkerder gegeten dan bij Black Smoke maar ik miste wel het “wow” gevoel.
Overigens, over de bediening en gastvrijheid niets dan lof, het was erg gezellig en de staff heel vriendelijk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk