Janno
Tondelzoeker
- Berichten
- 20
Sinds gister de trotse eigenaar van een WSM 47. Wat een leuke smoker!
Gister gelijk even doorgestookt om eventuele rare luchtjes te doen verdwijnen. Leek uiteindelijk niet echt nodig maar zo leer je toch een beetje je nieuwe smoker kennen. Het viel me wel op dat, in tegenstelling tot mijn DIY mini WSM en mijn Summit Charcoal, de WSM 47 bijzonder lang de tijd neemt om te doven. Mogelijk heeft dit iets te doen met aanzuiging van valse lucht door het niet perfect sluitende voordeurtje (rvs versie is al besteld). Maar misschien heeft het ook te maken met de hoeveelheid zuurstof die aanwezig is gezien het inhoudsvolume van de ketel an sich? Heeft iemand hier ervaringen mee of tips voor? Ik vind het zonde als de brandstof nog heel lang nabrandt als het niet nodig is. Misschien ben ik ook wel verpest door het snelle doven van mijn andere cookers?
Cheers,
Janno
Gister gelijk even doorgestookt om eventuele rare luchtjes te doen verdwijnen. Leek uiteindelijk niet echt nodig maar zo leer je toch een beetje je nieuwe smoker kennen. Het viel me wel op dat, in tegenstelling tot mijn DIY mini WSM en mijn Summit Charcoal, de WSM 47 bijzonder lang de tijd neemt om te doven. Mogelijk heeft dit iets te doen met aanzuiging van valse lucht door het niet perfect sluitende voordeurtje (rvs versie is al besteld). Maar misschien heeft het ook te maken met de hoeveelheid zuurstof die aanwezig is gezien het inhoudsvolume van de ketel an sich? Heeft iemand hier ervaringen mee of tips voor? Ik vind het zonde als de brandstof nog heel lang nabrandt als het niet nodig is. Misschien ben ik ook wel verpest door het snelle doven van mijn andere cookers?
Cheers,
Janno
