Er is al vaker over gesproken, over ervaringen met pizzastenen. Zelf gebruikte ik een chamottetegel in mijn gasser, en dat was altijd een redelijk succes. Tot ik vorig jaar mijn Bastard large kocht. Daar meteen een pizzasteen van de Bastard meegekocht. En daarmee al een aantal keer pizza's gemaakt. Dat ging ook best goed. Best goed, omdat de hitte van boven in een Bastard echt wonderen doet voor de smaak van je pizza. Maar de steen vond ik minder. Omdat deze erg dicht van structuur is en eventueel vocht uit je pizza toch ophoopt tussen de steen en de pizza. Met chamotte heb je daar geen last van. Die is behoorlijk poreus en heeft een grof oppervlak. Vandaag heb ik weer pizza's gemaakt. En de chamottesteen met een slijptol zo op maat gemaakt dat deze precies in mijn Bastard past nu. Nou dat had ik veel eerder moeten doen! Vanavond echt de beste pizza's gebakken tot nu toe! De voordelen van de Bastard en de chamotte kwamen helemaal samen: goed van boven, knapperig van onder. Ik wilde het maar even delen, want ik vind het echt een opvallend verschil.