BasBQ
Beef en Steak

Entrecote

 
 
 

miesder

Kooltjesharker
Berichten
178
Gister even mijn nieuwe sear grate geprobeerd (met dank aan de Sligro)  :).  Altijd handig als je een vriend hebt die slager is. Die sneed een paar mooie entrecotes voor mij af, krieltjes met spekkie en uitje erbij en smullen maar.
 
Heerlijk vlees!! Mooie strepen!! :D
 
lekker hoor, mooie grillmarks ook
 
Dit ziet er uit als een heerlijk mals stukje vlees. En dan die strepen,mooi man.
 
Nice! Ziet er erg smakelijk uit.
 
Lekker!! Maar een echte vriend had daar maar twee entrecotes uitgesneden ;)
 
Ziet er heel lekker uit, maar had ze persoonlijk ook liever dikker gehad :)
 
Noskos +1

Ik ben bang dat de Nederlandse slagers te veel gehersenspoeld zijn door de moderne consument die alles vlug wil bereiden. Dan krijg je dus standaard van de dunne ala minute lapjes waarbij je dus moet kiezen of je ze bruin van buiten of medium van binnen wilt.

 
Begrijp jullie reactie wel maar je moet een gegeven rund nooit in de bek kijken...  ;)
 
Zat maar te stangen hoor... ;)
 
Beste allemaal,

Volgens mij kan het beter. Waarom niet 2 dikke entrecote's ipv 4 dunne.
Het vlees ongeveer 30 min voor het grillen goed zouten.
Vlak voor het grillen besprenkelen met olie (goede maar koude persing is zonde van de centen)
Rooster goed schoon en ingevet.
Goed grillen aan alle boven en onder kant,( heb je echt een dikke dan aan alle 4 de zijden.
10 min rusten op warme plek onder alu folie.
Kort weer op de grill max 2 minuten.
Snijden tegen de draad (dus de korte plakjes)
Peper naar smaak.
(als het goed is loopt er bijna geen vlees sap uit!

Zo doe ik het altijd.

Veel suc6
 
Er zijn meerdere wegen om een goede entrecote te grillen hoor psd ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan