
Entrecote met Gorgonzola (4 pers.)
Recept om te bereiden met een Cedarhouten plank
Ingredienten
- 400 gr. entrecotes, ik had ca 1 kg
- 100 gr. verkruimelde gorgonzola
- zout & peper


Bereiding:
Dompel de Cedarhouten plank 1 uur onder in koud water ter voorbereiding (plaats een gewicht op de zodat deze onder water blijft).
Verwarm de BBQ voor tot 170 graden C.

Kruid de entrecote. en leg ze max 1 minuut per kant rechtstreeks boven het vuur.
Leg ze op de Cedarhouten plank op de bbq.

smeer er bij 50 graden C. flink wat gorgonzola overheen en laat dit smelten.
Laat ze garen tot een kerntemperatuur van 53 graden, het vlees is dan nog mooi rose en mals.

Haal de Cedarhouten plank van de bbq en dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen.
eet smakelijk
ps. wij hadden er snijbonen en aardappels bij
