- Berichten
- 949
Stel, je bent op weg naar de brievenbus (hier loopt het al spaak, wat gaat er tenslotte nog op de post) en de buurman (buurtsuper/avondwinkel/slager) heeft een reclamebord buiten staan: 'aanbieding - entrecote - 11,95'. Nou ja, ik bedoel, dan loop je even binnen toch?
Ik haal er wel eens lamskoteletten, maar dit is andere koek. Om de arme man een beetje op gang te helpen met de nieuwe handel heb ik maar een dik stuk gevraagd, 2 a 3 cm. En wat blijkt, dat weegt bijna een kilo. Stukje eraf dan mevrouw? Mhwah, we zijn er nou toch, we eten tenslotte met twee personen, eh, zonde, ach het is weekend...
eerst maar even in het grove zout:
na wat dubben (in mooie eenpersoonssteaksjes snijden of niet?) heb ik de gene maar overboord gegooid, de flintstone steak gaat gewoon op de grill. om te zorgen dat manlief dit maaltje niet misloopt stuur ik hem een plaatje van de rauwe 'entrecote'. Meneer belt binnen 5 minuten dat hij onderweg is naar huis. Barbecue aan maar!
Eerst op de indirecte kant gegaard tot 45 graden en daarna boven de kolen direct tot 55 graden. Terwijl het vlees ingepakt kon rusten heb ik nog even wat aubergine en uien gegrild.
Bij het vlees had ik twee sausjes gemaakt. Ik wilde de 'chocoladesaus' al een tijdje uitproberen, maar omdat ik twijfelde of dat een succes zou zijn, heb ik als backup de chimichurri gemaakt van de Steven&Me uitdaging van een paar maanden terug. De chocosaus is echter een succes! De cacao is niet overheersend.
Het recept had ik hier gevonden: http://www.finecooking.com/recipes/beef-tenderloin-rosemary-chocolate.aspx
(ik heb de selderij en laurier weggelaten, gedroogde tijm gebruikt en ik vond de saus wat zout, dus ik zou minder bouillon gebruiken)
Maar, wat ik me nu afvraag, ondanks dat we heel erg lekker gesmuld hebben (c.q. ranzig veel gevroten hebben), wat voor stuk vlees zou dit nu zijn? Het is steak, het is koe, het is mals, sappig, en heel heel lekker. Maar het is nogal eh, GROOT, en het had veel smaak en veel vet, ik vond het meer als ribeye dan entrecote...
Ik haal er wel eens lamskoteletten, maar dit is andere koek. Om de arme man een beetje op gang te helpen met de nieuwe handel heb ik maar een dik stuk gevraagd, 2 a 3 cm. En wat blijkt, dat weegt bijna een kilo. Stukje eraf dan mevrouw? Mhwah, we zijn er nou toch, we eten tenslotte met twee personen, eh, zonde, ach het is weekend...

eerst maar even in het grove zout:


na wat dubben (in mooie eenpersoonssteaksjes snijden of niet?) heb ik de gene maar overboord gegooid, de flintstone steak gaat gewoon op de grill. om te zorgen dat manlief dit maaltje niet misloopt stuur ik hem een plaatje van de rauwe 'entrecote'. Meneer belt binnen 5 minuten dat hij onderweg is naar huis. Barbecue aan maar!

Eerst op de indirecte kant gegaard tot 45 graden en daarna boven de kolen direct tot 55 graden. Terwijl het vlees ingepakt kon rusten heb ik nog even wat aubergine en uien gegrild.
Bij het vlees had ik twee sausjes gemaakt. Ik wilde de 'chocoladesaus' al een tijdje uitproberen, maar omdat ik twijfelde of dat een succes zou zijn, heb ik als backup de chimichurri gemaakt van de Steven&Me uitdaging van een paar maanden terug. De chocosaus is echter een succes! De cacao is niet overheersend.
Het recept had ik hier gevonden: http://www.finecooking.com/recipes/beef-tenderloin-rosemary-chocolate.aspx
(ik heb de selderij en laurier weggelaten, gedroogde tijm gebruikt en ik vond de saus wat zout, dus ik zou minder bouillon gebruiken)

Maar, wat ik me nu afvraag, ondanks dat we heel erg lekker gesmuld hebben (c.q. ranzig veel gevroten hebben), wat voor stuk vlees zou dit nu zijn? Het is steak, het is koe, het is mals, sappig, en heel heel lekker. Maar het is nogal eh, GROOT, en het had veel smaak en veel vet, ik vond het meer als ribeye dan entrecote...