BasBQ
Beef en Steak

Entrecôte Reverse Sear op Kamado

 

dacken

Sprokkelaar
Berichten
29
Laatst kwam ik weer bij een slager en zag een mooie entrecote liggen. Dit keer wilde ik het met de reverse sear methode doen. Ben ik toch een groot fan van.


FB6EDAED-1ED2-4715-B955-A708D4C86966.jpg

De ster van de show. 3 uur van te voren gekruid met je go-to kruiden mix. Hier net voordat het rooster op gaat. Uit de koelkast. 7 graden koud.


C26DF208-0BAF-4459-A5E6-2D92E352C91A.jpg

De BGE is al aardig op temperatuur. Bijna tijd voor een rook chunk (eiken) en het stukje vlees kan er op. Ik ga voor 130 graden.


IMG_5838.JPEG

Hier de L&S opstelling met rookhout. Klepje dicht en het is een kwestie van geduld. Temperatuur reguleren lukt mij tegenwoordig al aardig.

IMG_5841.JPEG

Nadat we 48 graden kerntemperatuur hebben bereikt gaat het gietijzeren roost er op en gaan alle vlammen los. Ik wil niet affakkelen. Dus dan is het voordeel van een Kamado dat je de zuurstof in zijn geheel kan afsluiten.

IMG_5843.JPEG

Na 1 minuut elke kant op hoog vuur gegrild en een minuut op de vet rand.. zie hier het resultaat! Nog even laten rusten.

IMG_5845.JPEG


IMG_5846.JPEG


Het is me in de relatief korte tijd toch gelukt om er een rookring(etje) in te krijgen.

Smullen! Echt een aanrader en de tijd waard.

Groet,
Chris
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor, prachtige steak!
 
Zo’n entrecote zou ik ook niet kunnen laten liggen 😁
 
Mooi stukje vlees. Zal zeker gesmaakt hebben.
 
Mooi stuk vlees👌🏼
 
Terug
Bovenaan Onderaan