- Berichten
- 949
vrijdag was ik op de haagse mart en toen ik langs de slager daar liep, zag ik 'baby ribs' aangeprezen staan, 3 pond voor 6,50. Tsja, dat moet ik natuurlijk even proberen... ze waren al in porties gesneden, een hele rib meenemen kon ook maar ik heb gevraagd of ze uit de porties (per 2 a 3 ribben gesneden waren ze) wat goed dikke stukken wilde inpakken. daar werd niet moeilijk over gedaan.
Gister heb ik ze in de prijzenrub gezet (met dank aan de bbq genootschap fotowedstrijd!). Vandaag een mop saus gemaakt volgens het Noskos Classic Spareribs recept, maar dan met ananas ipv appelsap, en omdat JD het huis niet in schijnt te mogen een ander niet-voor-drinken-maar-voor-in-de-keuken bestemd flesje:
En vanmiddag op de grill. Mijn barbecue is een beetje temperamentvol vandaag, begon eerst op 180 graden en weigerde af te koelen zelfs met de luchttoevoer een halfuur lang bijna helemaal dicht. Na wat kunstgrepen (schuif bijna dicht, meer water in de lekbak, helft van de kolen eruit gevist) kon toch het vlees erop en vervolgens begon de temperatuur terug te lopen... alles vol open, alle kolen weer terug en nu nog komt ie niet boven de 100 graden. Ik geef de vlagerige wind de schuld. dat of mijn beginnersgeluk is op
Het zal de ribben worst zijn, maar het zal wel een laat diner worden. Als het over een paar uur niet opschiet met garen ga ik ze straks toch even inpakken en wat actiever de temperatuur op peil houden.
Gister heb ik ze in de prijzenrub gezet (met dank aan de bbq genootschap fotowedstrijd!). Vandaag een mop saus gemaakt volgens het Noskos Classic Spareribs recept, maar dan met ananas ipv appelsap, en omdat JD het huis niet in schijnt te mogen een ander niet-voor-drinken-maar-voor-in-de-keuken bestemd flesje:

En vanmiddag op de grill. Mijn barbecue is een beetje temperamentvol vandaag, begon eerst op 180 graden en weigerde af te koelen zelfs met de luchttoevoer een halfuur lang bijna helemaal dicht. Na wat kunstgrepen (schuif bijna dicht, meer water in de lekbak, helft van de kolen eruit gevist) kon toch het vlees erop en vervolgens begon de temperatuur terug te lopen... alles vol open, alle kolen weer terug en nu nog komt ie niet boven de 100 graden. Ik geef de vlagerige wind de schuld. dat of mijn beginnersgeluk is op

