BasBQ
Beef en Steak

En weer een keer ribs

 
 

Gasburner

Kooltjesharker
Berichten
149
Gisteren kwamen er een aantal vrienden eten en natuurlijk wilde ik de bbq gebruiken. De eerste keer dat ik ribs ging maken voor niet huisgenoten.
Had 5 kilo dikbevleesde spareribs gekocht, dit waren 7 stuks. Even puzzelen hoe ik die op mijn Weber kon krijgen. Informatie ingewonnen (@maus bedankt!)
En aan de slag gegaan. Eerst het vlies verwijderen:


Toen de rub, had nog een pot met Grate Goods All Purpose Rub, dus die maar gebruikt. Ribs in de rub, in de folie en in de koelkast voor een nachtje:


Had vrijdag de bbq al ingericht voor indirect, dus hoefde hem gisterenochtend alleen maar aan te steken. Ze bleken er inderdaad makkelijk op te kunnen, zouden er nog wel 1 of 2 bij kunnen.


Ondertussen op de gas bbq begonnen met de groente en de hamburgers grillen


En de ribs, na ingepakt geweest te zijn, nog 45 min op de bbq te hebben gehouden en uiteindelijk ingesmeerd met Sweet Baby Ray saus waren ze om kwart voor 6 klaar.




En het oordeel van de gasten? De kok mag blijven  :D
 
Lekker hoor
 
Lekker dikke ribben. En mooi alle BBQ?s gebruikt. Zo zie ja maar weer. Je hebt nooit teveel BBQ?s
 
Die zien er goed uit. Maar waarom alle ribben apart in folie?

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan