- Berichten
- 306
Ivm het door mij gekozen onderwerp in de fotowedstrijd wilde ik met het warme weer eens proberen om empanada’s te maken.
Eerst gehakt geruld, uitje, knoflook gesnipperd, worteltje in blokjes, tomatenpuree en met texmexkruiden gekruid. Een deegje gedraaid met bloem, boter, zout en water so far zo goed.
Deegje uitgerold en dat viel een beetje tegen. Mogelijk dat het deeg te stug was doordat het iets te lang in de koelkast zat. (Ik had namelijk nog wat te klussen en het half uurtje rusten werd anderhalf uur) iig moest aardig werken om het plat te rollen.
Ringen uitsteken ging nog wel maar toen het vullen. Beetje gehakt, cheddar en vouwen maar. Dat viel niet mee om dat helemaal netjes te doen. Randjes een beetje met water bevochtigd en dan dichtknijpen. Ik wilde dat eerst met de hand maar dat was geen succes. Dus maar met de vork. Was aardig wat werk.
Uiteindelijk met ei ingesmeerd en dan ongeveer 20-25 minuten op de Q of tot een mooi kleurtje Deze stond op 200 graden indirect met pizzasteen. De smaak was goed ik vond echter het deeg wat droog. Dit gegeten met een gegrilde salade. (Van het bordje vergeten een foto te maken)Mogelijk hebben andere forumleden wat tips?
Eerst gehakt geruld, uitje, knoflook gesnipperd, worteltje in blokjes, tomatenpuree en met texmexkruiden gekruid. Een deegje gedraaid met bloem, boter, zout en water so far zo goed.
Deegje uitgerold en dat viel een beetje tegen. Mogelijk dat het deeg te stug was doordat het iets te lang in de koelkast zat. (Ik had namelijk nog wat te klussen en het half uurtje rusten werd anderhalf uur) iig moest aardig werken om het plat te rollen.
Ringen uitsteken ging nog wel maar toen het vullen. Beetje gehakt, cheddar en vouwen maar. Dat viel niet mee om dat helemaal netjes te doen. Randjes een beetje met water bevochtigd en dan dichtknijpen. Ik wilde dat eerst met de hand maar dat was geen succes. Dus maar met de vork. Was aardig wat werk.
Uiteindelijk met ei ingesmeerd en dan ongeveer 20-25 minuten op de Q of tot een mooi kleurtje Deze stond op 200 graden indirect met pizzasteen. De smaak was goed ik vond echter het deeg wat droog. Dit gegeten met een gegrilde salade. (Van het bordje vergeten een foto te maken)Mogelijk hebben andere forumleden wat tips?