BasBQ
Beef en Steak

Emaille bakplaten reinigen en hoe voorkomen dat vlees zwarte aanslag krijgt?

Bert zei:
Als het past gewoon proberen.
Die pootjes is in ieder geval goed. Het is beter als er wat ruimte tussen het emaillen en het rooster zit.
Een beetje ruimte lijkt mij ook beter. De klep kan ook nog dicht dus volgens mij is dit het proberen waard. De pootjes zijn het enigste aanraak punt met de emaille plaat. Erg vreemd dat Campingaz hier niet iets op verzint.
 
Crisco wordt veel gebruikt en heeft een vaste vorm. https://www.pipooswebstore.com/detail.asp?cat=I2&subcat=I24&id=48894

Een vloeibare zal ook werken, zodra het de oven in gaat wordt een vast vet ook snel vloeibaar. Een RVS wok heb ik hier met arachideolie ingebrand.

Let op, het rookt wel behoorlijk, dus afzuigkap goed aan zetten.
 
Crisco kun je ook bij Jumbo kopen, voor 4,95 of zoiets. Of bij de toko.
 
Ik vraag me af of dat invetten werkt. Emaille is eigenlijk een glaslaag ik vermoed niet dat dit enige inwerking kent. Het is volgens mij bedoeld om je branders te beschermen tegen vuil. wat het dus ook doet, maar met marinade en vet blijf je dit houden met dit soort constructies, kan je plaat niet loshalen en in alufolie inpakken ? Is wat werk maar kan niet tegen 3 dagen weken op  :D 
 
Ik heb ook eens op zoiets moeten Q-en. Vreselijk. Het is gewoon een rare constructie.
Er bestaat wel een soort verhoogd metalen rooster dat je erop zou kunnen leggen: http://www.grillgrate.com/
Maar of dat nu allemaal de oplossing is....

I.p.v. al die kunstgrepen zou ik deze liever proberen te verkopen op Marktplaats en voor het geld een wat beter systeem kopen. Hier is door die campinggazgasten gewoon niet zo goed over nagedacht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan