B
Binnetie
Gast
Gisteren eens de BBQ aangestoken.
Ik heb een Campingaz El Prado 2200D, mooie BBQ die prima voldoet: http://www.bbq-voor-thuis.nl/barbeco...el-p14521.html
Nu heb ik 2 problemen:
1. De BBQ wordt erg zwart tijdens het gebruik, de gehele emaille plaat is pikzwart en daardoor wordt elk stuk vlees wat ik erop leg gelijk voorzien van een zwart laagje. Hoe kan ik dit voorkomen? Ik smeer de plaat in met een laagje olijfolie.
2. Omdat deze zo zwart wordt is het erg lastig deze schoon te maken. Ik blijf zwarte vlekken houden. Kan dit kwaad qua hygiene? Of wil ik hem juist 'te goed' schoonmaken en moet ik gewoon voor lief nemen dat zo'n plaat nu eenmaal zwarte vlekjes krijgt? Ik reinig hem door eerst met een borstel erop te borstelen (zo'n van Campingaz, de link geeft een ander merk): http://www.bbq-voor-thuis.nl/barbeco...el-p14521.html en daarna zet ik hem in de HG oven/BBQ reiniger en herhaal dit meerdere malen. Ik boen hem af met een sponsje. Ik las ergens dat wanneer je de plaat goed heet maakt je hem zo kan afborstelen. Maar dan blijft hij toch zwart?
Misschien dat iemand wat algemene tips kan geven, want telkens van die zwarte aanslag op je vlees is niet fijn.
Ik heb een Campingaz El Prado 2200D, mooie BBQ die prima voldoet: http://www.bbq-voor-thuis.nl/barbeco...el-p14521.html
Nu heb ik 2 problemen:
1. De BBQ wordt erg zwart tijdens het gebruik, de gehele emaille plaat is pikzwart en daardoor wordt elk stuk vlees wat ik erop leg gelijk voorzien van een zwart laagje. Hoe kan ik dit voorkomen? Ik smeer de plaat in met een laagje olijfolie.
2. Omdat deze zo zwart wordt is het erg lastig deze schoon te maken. Ik blijf zwarte vlekken houden. Kan dit kwaad qua hygiene? Of wil ik hem juist 'te goed' schoonmaken en moet ik gewoon voor lief nemen dat zo'n plaat nu eenmaal zwarte vlekjes krijgt? Ik reinig hem door eerst met een borstel erop te borstelen (zo'n van Campingaz, de link geeft een ander merk): http://www.bbq-voor-thuis.nl/barbeco...el-p14521.html en daarna zet ik hem in de HG oven/BBQ reiniger en herhaal dit meerdere malen. Ik boen hem af met een sponsje. Ik las ergens dat wanneer je de plaat goed heet maakt je hem zo kan afborstelen. Maar dan blijft hij toch zwart?


Misschien dat iemand wat algemene tips kan geven, want telkens van die zwarte aanslag op je vlees is niet fijn.