Of ik op de elcheapo bbq hier in Hongarije pulledpork kan maken?
Geen idee, fatty lukte prima, dus gaan we gewoon doen..... of in elk geval proberen.
Gister naar de plaatselijke keurslager.... iets anders als wij gewend zijn. Gelijk ook buikspek, spareribs, filet aan het stuk en 4 lange varkeshazen gehaald. Lang leve google translate... lastig dat hongaars. Zal foto's van binnen niet posten, gaat niet helemaal zoals Rob Geus het graag ziet.
Bij gebrek aan alle spullen om te injecteren gekozen voor insmeren met zachte mosterd en mn allpurpose rub van thuis. Overnachting in de koelkast. Vanochtend vroeg de cheapo klaar gemaakt, gelukkig ergens weber longlasting briketten gevonden want de gewone zijn hier na iets meer dan 1 uur op. Soort van snake gemaakt en erachter een braadslee met heet water. Igrill er in, vlees er op en zien waar het schip strandt.
Wat rooksnippers toegevoegd, Hickory.
Temperatuur bleek verbazing wekkend makkelijk onder controle te houden voor een bbq waar de vents muurvast zitten en dus bijna niet te regelen zijn.
Het bekende verhaal verder, bij 74 graden elk half uur glazen en daarna ingepakt en gewacht tot de 88 gr bereikt waren. Biertjes ondertussen, je moet wat.
Voor het glazen boven, na glazen onder.
Bij 88 gr van de bbq weggehaald een ingepakt laten rusten. Na 2 uur gepuld en vermengd met eindsaus. Ook die weer ge?mproviseerd.
Had vandaag goede hulp....
Eindresultaat was erg lekker, sappig met wel een flinke mosterd smaak maar dat vind ik zelf prima.
Op naar het volgende project
Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79
Geen idee, fatty lukte prima, dus gaan we gewoon doen..... of in elk geval proberen.
Gister naar de plaatselijke keurslager.... iets anders als wij gewend zijn. Gelijk ook buikspek, spareribs, filet aan het stuk en 4 lange varkeshazen gehaald. Lang leve google translate... lastig dat hongaars. Zal foto's van binnen niet posten, gaat niet helemaal zoals Rob Geus het graag ziet.

Bij gebrek aan alle spullen om te injecteren gekozen voor insmeren met zachte mosterd en mn allpurpose rub van thuis. Overnachting in de koelkast. Vanochtend vroeg de cheapo klaar gemaakt, gelukkig ergens weber longlasting briketten gevonden want de gewone zijn hier na iets meer dan 1 uur op. Soort van snake gemaakt en erachter een braadslee met heet water. Igrill er in, vlees er op en zien waar het schip strandt.

Wat rooksnippers toegevoegd, Hickory.

Temperatuur bleek verbazing wekkend makkelijk onder controle te houden voor een bbq waar de vents muurvast zitten en dus bijna niet te regelen zijn.

Het bekende verhaal verder, bij 74 graden elk half uur glazen en daarna ingepakt en gewacht tot de 88 gr bereikt waren. Biertjes ondertussen, je moet wat.

Voor het glazen boven, na glazen onder.

Bij 88 gr van de bbq weggehaald een ingepakt laten rusten. Na 2 uur gepuld en vermengd met eindsaus. Ook die weer ge?mproviseerd.

Had vandaag goede hulp....

Eindresultaat was erg lekker, sappig met wel een flinke mosterd smaak maar dat vind ik zelf prima.


Op naar het volgende project

Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79