- Berichten
- 4.941
Nadat we zaterdag goed hadden gegeten. Hebben we zondag maar rustig aan gedaan..... Tijd voor Eisbein 
Zaterdag in de pekel gedaan. 1 liter water en 3 scheppen colorozozout. Een aantal spuiten ge?njecteerd en de rest van de pekel in de zak met de stukken varkens hak. Dit voor ongeveer 12u de koeling in. Helaas geen foto?s van. Maar wel noodzakelijk.
Na het pekelen het vlees afgespoeld. De zwoert ingesneden. Vlees gerubt. Eerst wat Zout Peper Knoflook. En vervolgens KillerHogs BBQ RUB.
Het ei stond mooi voorverwarmd klaar op 120gr. Paar blokjes kersenhout er bij en lekker laten garen. En natuurlijk af en toe spieken.
Hier zijn we 1,5u onderweg.
3u onderweg. Vlees was 60gr kern. Stukken gedraaid zodat de zwoert naar boven ligt. En de stukken mooi gelijk kunnen garen.
Na ongeveer 6u smoken waren de stukken op 88gr kern. Toen heb ik ze verplaats naar de directe zone. Om de zwoert krokant te krijgen. Best gelukt. Maar niet perfect.
Lekker wat pee?nstamp er bij gemaakt. En het maaltje was mooi compleet.
Lekker gegeten. Vlees viel mooi van het bot, maar had nog wel een lekkere stevige bite. Gaan we vaker doen. Wel ga ik de volgende keer langer pekelen. We vonden dat het wel iets zouter mocht.
Bedankt voor het kijken
Bram.

Zaterdag in de pekel gedaan. 1 liter water en 3 scheppen colorozozout. Een aantal spuiten ge?njecteerd en de rest van de pekel in de zak met de stukken varkens hak. Dit voor ongeveer 12u de koeling in. Helaas geen foto?s van. Maar wel noodzakelijk.
Na het pekelen het vlees afgespoeld. De zwoert ingesneden. Vlees gerubt. Eerst wat Zout Peper Knoflook. En vervolgens KillerHogs BBQ RUB.

Het ei stond mooi voorverwarmd klaar op 120gr. Paar blokjes kersenhout er bij en lekker laten garen. En natuurlijk af en toe spieken.

Hier zijn we 1,5u onderweg.

3u onderweg. Vlees was 60gr kern. Stukken gedraaid zodat de zwoert naar boven ligt. En de stukken mooi gelijk kunnen garen.

Na ongeveer 6u smoken waren de stukken op 88gr kern. Toen heb ik ze verplaats naar de directe zone. Om de zwoert krokant te krijgen. Best gelukt. Maar niet perfect.

Lekker wat pee?nstamp er bij gemaakt. En het maaltje was mooi compleet.

Lekker gegeten. Vlees viel mooi van het bot, maar had nog wel een lekkere stevige bite. Gaan we vaker doen. Wel ga ik de volgende keer langer pekelen. We vonden dat het wel iets zouter mocht.
Bedankt voor het kijken
Bram.